«Οξυγόνο» για τον Αρη με τη νίκη του μέσα στην Καβάλα
Με τον Πελεκάνο, η συμμετοχή του οποίου «παιζόταν» μέχρι την τελευταία στιγμή, να σημειώνει 19 πόντους, ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη στο κλειστό της Καλαμίτσας. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου, σε αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α1, επικράτησε 85-77 της Καβάλας και πήρε βαθμολογική «ανάσα» στην προσπάθεια που καταβάλλει για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.
Με τον Πελεκάνο, η συμμετοχή του οποίου «παιζόταν» μέχρι την τελευταία στιγμή, να σημειώνει 19 πόντους, ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη στο κλειστό της Καλαμίτσας. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου, σε αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α1, επικράτησε 85-77 της Καβάλας και πήρε βαθμολογική «ανάσα» στην προσπάθεια που καταβάλλει για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.
Ο Άρης με σερί 11-0 στο πρώτο δεκάλεπτο (από 14-15 σε 14-26) κατάφερε να «κλείσει» την περίοδο στο +9 (19-28), ενώ στο 9΄ είχε προηγηθεί ακόμη και με 12 πόντους και συγκεκριμένα 16-28.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και, με δικό τους σερί 9-0, πλησίασαν ακόμη και στον πόντο στο 17΄ (από 26-36 σε 35-36), για να κλείσουν το ημίχρονο στο -3 (44-47). Για την ομάδα του Αγγέλου οι Πάσαλιτς και Χαντ είχαν από 10 πόντους, ενώ ο Πελεκάνος είχε 9 με 3/3 δίποντα και 1/1 τρίποντο.
Το σκηνικο ήταν ίδιο και με την ολοκληρωση του τρίτου δεκαλεπτου (62-64), όμως ο Άρης έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη στην τέταρτη περίοδο, εκεί δηλαδή που κρίθηκε και το ματς.
Με πέντε παίκτες να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων (Πάσαλιτς 10, Χαντ 15, Πελεκάνος 19, Χαρίσης 12, Βεργίνης 10), οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το 64-66 του 32΄ σε 64-75 στο 37`, διαφορά που διατηρήθηκε έως και την ολοκλήρωση του αγώνα.
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Σώμος, Τζαφλέρης
Τα δεκάλεπτα: 19-28, 44-47, 62-64, 77-85
ΚΑΒΑΛΑ (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 11, Καλαμπάκας 10 (2), Στεφανίδης 10, Γκράντι 6 (1), Μίτροβιτς 6 (2), Γκαγκαλούδης 11 (1), Κόλεμαν 11, Ατσάρα 12 (2).
ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Πάσαλιτς 10 (3), Χαντ 15 (1), Πελεκάνος 19 (1), Βεζένκοφ 2, Τσιάρας 4, Ασημακόπουλος 9 (1), Χαρίσης 12, Μποχορίδης, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 10 (1), Τσακαλέρης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Δεν πήγε στο flash interview ο Αταμάν: «Μεγάλη απογοήτευση για εμάς…»
- Ντόντσιτς, Τζέιμς και Ριβς γράφουν Ιστορία: Τι πετυχαίνουν ως «Big-3» για πρώτη φορά στο ΝΒΑ
- «Έσταξε χολή» ο Φάμπιο Καπέλο για τους Ιταλούς αμυντικούς
- Οικογένειες έτρεχαν να σωθούν στο Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν! Σοβαρά επεισόδια στο ματς της Euroleague (vids)
- Πάλεψε αλλά ηττήθηκε (85-80) ο Αθηναϊκός στον πρώτο τελικό του Eurocup γυναικών
- Ώρα αυτοκριτικής και θεραπείας για τον Τάιγκερ Γουντς: Εγκαταλείπει το γκολ και ξεκινά αποτοξίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442