Ο Γιαννιώτης τρίτος καλύτερος κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας
Μια ακόμη διάκριση για τον Σπύρο Γιαννιώτη έφερε το τέλος του 2012, καθώς αναδείχθηκε τρίτος στην ψηφοφορία της FINA για την ανάδειξη του καλύτερου κολυμβητή της ανοιχτής θάλασσας. Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και πρώτος στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έλαβε ποσοστό 5.9% των ψήφων, πίσω από τους Ουσάμα Μελούλι (73.3%) και Τόμας Λούρτζ (13.9%) που κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ακολούθησαν ο Αυστραλός Τρεντ Γκρίμσλεϊ (5%) και ο Καναδός Ρίτσαρντ Γουάινμπεργκερ με τον Τσέχο Ρόστισλαβ Βίτεκ (1%).
Μια ακόμη διάκριση για τον Σπύρο Γιαννιώτη έφερε το τέλος του 2012, καθώς αναδείχθηκε τρίτος στην ψηφοφορία της FINA για την ανάδειξη του καλύτερου κολυμβητή της ανοιχτής θάλασσας.
Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και πρώτος στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έλαβε ποσοστό 5.9% των ψήφων, πίσω από τους Ουσάμα Μελούλι (73.3%) και Τόμας Λούρτζ (13.9%) που κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ακολούθησαν ο Αυστραλός Τρεντ Γκρίμσλεϊ (5%) και ο Καναδός Ρίτσαρντ Γουάινμπεργκερ με τον Τσέχο Ρόστισλαβ Βίτεκ (1%).
Ήταν ήδη γνωστή η ανάδειξη του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Μελούλι σε κορυφαίο, αλλά την Παρασκευή (11/1) η κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ) ανακοίνωσε πως ο Γιαννιώτης πήρε την 3η θέση στη σχετική ψηφοφορία, καθώς πρόκειται μια από τις κορυφαίες μορφές του σπορ λόγω των αδιάκοπων επιτυχιών του.
Ο Τεό Μαλεντόν τόνισε μετά την πρόκριση επί της Βαλένθια ότι τα προβλήματα τραυματισμών θα πρέπει να αποτελέσουν έξτρα κίνητρο για τη Ρεάλ στον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό.
Στον τελικό της Euroleague ο Σέρχιο Γιουλ αναμένεται να φτάσει σε συμμετοχές Final Four τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα κοουτσάρει για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της Ρεάλ επί της Βαλένθια, ξεκαθάρισε πως ο Γκαρούμπα τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από τον τελικό με τον Ολυμπιακό.