Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το

Το «σκαθάρι» που θέλησε να γίνει… τανκ

Τον κινητήρα ενός τανκ αποφάσισε να αξιοποιήσει ένας φιλόδοξος Αμερικανός, τοποθετώντας τον στο πίσω τμήμα ενός VW Beetle.

Μπορεί να μην αποτελεί το ισχυρότερο ή το ταχύτερο «σκαθάρι» που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στον πλανήτη, ωστόσο, είναι το μοναδικό που εφοδιάζεται με τον κινητήρα ενός τανκ.

Η ιδέα ανήκει στον Mike Niemans, o οποίος ένα συνηθισμένο πρωινό αποφάσισε να προσαρμόσει τον αστεροειδή κινητήρα ενός τανκ στις προδιαγραφές ενός VW Beetle.

O αερόψυκτος κινητήρας προέρχεται από την Wright, διαθέτει επτά κυλίνδρους, η ισχύς του προσεγγίζει τους 220 ίππους και στο μακρινό παρελθόν -συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- τον συναντούσες σε συμμαχικά τανκς.

Βέβαια, αυτή τη φορά η νέα αποστολή του εν λόγω κινητήρα είναι απολύτως… ειρηνευτική. Τοποθετημένος στο πίσω τμήμα ενός εξίσου ιστορικού VW Beetle, φαντάζει έτοιμος να δώσει κίνηση στο περίφημο «σκαθάρι».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αστεροειδής κινητήρας δεν συνδέεται με τους τροχούς του τροποποιημένου Beetle. H κίνηση του αυτοκινήτου θα εξασφαλιστεί -στα πρότυπα ενός αεροσκάφους- με την προσθήκη ενός έλικα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συνέχεια της ιστορίας θα δοθεί στις αλυκές του Bonneville, όπου η φιλόδοξη κατασκευή του Mike Niemans θα επιχειρήσει να καταρρίψει το δικό της, ξεχωριστό ρεκόρ.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024