Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο εκκένωσης των καταλήψεων θα εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ.

Σχέδιο εκκένωσης των καταλήψεων θα εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ.

Σχέδιο εκκένωσης περίπου 40 κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία. Μετά την επέμβαση στις καταλήψεις της βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά (Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά) το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει και σε νέες επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, οι αντιεξουσιαστές στέλνουν μήνυμα ότι οι προσπάθειες ανακατάληψης των χώρων θα συνεχιστούν.

Σχέδιο εκκένωσης περίπου 40 κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία. Μετά την επέμβαση στις καταλήψεις της βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει και σε νέες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά (Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά) έγινε λίγες ώρες μετά την προσπάθεια ανακατάληψης της βίλας Αμαλία την Τετάρτη, ενώ -κατά τις πληροφορίες- ήταν σχεδιασμένο να γίνει έπειτα από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα, προκειμένου να σταλεί σαφές μήνυμα ότι
«καταστάσεις ανομίας δεν θα είναι πλέον ανεκτές».

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για τις καταλήψεις στο
υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήταν το σχόλιο επιτελούς: «Στη βίλα Αμαλία η
πρώτη κατάληψη κράτησε 22 χρόνια και η δεύτερη 22 λεπτά».

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο οι 93 συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας επισημαίνουν: «Γνωρίζαμε ότι θα δεχθούμε επίθεση και προφανώς θα συλληφθούμε. Θα το ξανακάνουμε όσες φορές χρειαστεί και για αυτήν και για οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό χώρο αντίστασης των από τα κάτω χτυπηθεί. Δεν μας φοβίζουν ούτε τα όπλα τους, ούτε η λάσπη που πετάνε. […] Απέναντι στη λαίλαπα της καταστολής, να αντιτάξουμε τη θύελλα της αλληλεγγύης».

Όπως έχει προαναγγελθεί,έως το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις. Στις 12:00 του Σαββάτου έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024