Στους εισαγγελείς καταθέτουν Διώτης, Καπελέρης και οι συγγενείς του Γ.Παπακωνσταντίνου
Εξηγήσεις, ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων δίνουν σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων τα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ ως δικαιούχοι λογαριασμών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Εντός της ημέρας καλούνται, επίσης, να καταθέσουν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ.Διώτης και Γ.Καπελέρης.
Εξηγήσεις, ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων δίνουν σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων τα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ ως δικαιούχοι λογαριασμών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Εντός της ημέρας καλούνται, επίσης, να καταθέσουν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ.Διώτης και Γ.Καπελέρης.
Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού καλούνται να διευκρινίσουν αν τα χρηματικά ποσά, που εμφανίζονται να διαθέτουν βάσει του ηλεκτρονικού αρχείου που παρέδωσαν το 2010 οι γαλλικές αρχές, είναι αφενός νομίμως αποκτηθέντα και αφετέρου φορολογημένα.
Καλούνται, επίσης, να αποσαφηνίσουν αν και ποια ανάμειξη έχουν στην αφαίρεση των ονομάτων τους από το πρωτότυπο υλικό και την αλλοίωση της λίστας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου θα παραδώσουν στους εισαγγελείς υπομνήματα με τις θέσεις τους για τις βαρύτατες κατηγορίες που ερευνώνται από την εισαγγελική έρευνα.
Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που έλαβαν από τους εισαγγελείς η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, αφορούν τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου» ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, επίσης σε συνδυασμό με τον ν. 1608/50, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος και, τέλος, ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.
Στο μεταξύ, η έρευνα των δύο εισαγγελέων συνεχίζεται με νέες κλήσεις σε πρόσωπα που συνδέονται με την επίμαχη περίοδο της θητείας του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα οποία καλούνται να καταθέσουν τις επόμενες μέρες όσα γνωρίζουν για την πορεία της λίστας και τη νόθευση του περιεχομένου της.
Με την ολοκλήρωση αυτών των ερευνών και εφόσον δεν προκύψει ανάγκη για την εξέταση ή την συμπληρωματική εξέταση μαρτύρων, οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και θα προσδιορίσουν τον βαθμό εμπλοκής και την ποινική μεταχείριση των μη πολιτικών προσώπων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βγάζουν από διεθνείς τους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο
- PPC’s Kozani Data Center Plans Move Ahead
- Λίβανος: Εντολές εκκένωσης για δέκα κοινότητες και κτίρια εξέδωσε το Ισραήλ
- Ρολάν Γκαρός: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη – Χτυπάει «κόκκινο» ο υδράργυρος στο Παρίσι!
- Στο λάκκο των λεόντων
- Καταγγελία σοκ: Γαλλίδα ψυχίατρος καταγγέλλει βιασμό στην Κρήτη – «Ήταν με τη θέλησή της» λέει ο καταγγελλόμενος
- Η παλαιότερη γέφυρα του Παρισιού μετατράπηκε σε «σπηλιά»
- Ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα – Την εξύβρισαν και την παρέσυραν με ΙΧ – Τέσσερις συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)















































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442