Πράσινο φως για πρόσληψη συμβασιούχων στους δήμους
Τη δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου έως τις 31/12/2013 δίνει η κυβέρνηση στους δήμους, σύμφωνα με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 256/31/12/2012).
Τη δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου έως τις 31/12/2013 δίνει η κυβέρνηση στους δήμους, σύμφωνα με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 256/31/12/2012).
Έτσι, οι δήμοι θα μπορέσουν να προκηρύξουν θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνες έως 11μηνες) και συμβάσεις μίσθωσης έργου, υπό την εποπτεία της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ, βάσει αιτημάτων των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων, για τα οποία έχει δοθεί έγκριση από την Επιτροπή της 33/2006 ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), όπως ισχύει, έως 31-12-2012.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η ρύθμιση για τις συμβάσεις στους δήμους κρίθηκε απαραίτητη λόγω της καθυστέρησης στη χορήγηση εγκρίσεων πρόσληψης συμβασιούχων από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, που σημειώθηκε το 2012. Η καθυστέρηση οφείλεται στη διεξαγωγή των δύο εθνικών εκλογών και των αντίστοιχων προεκλογικών περιόδων, κατά τις οποίες δεν επιτρέπονταν προσλήψεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442