Αποζημίωση 800.000 ευρώ σε ασθενή που μολύνθηκε από τον ιό του AIDS με μετάγγιση
Το ποσό των 800.000 επιδίκασε ως χρηματική αποζημίωση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 25χρονη σήμερα γυναίκα, που το 2005 μολύνθηκε από τον ιό του AIDS, έπειτα από μετάγγιση αίματος που έκανε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το ποσό των 800.000 επιδίκασε ως χρηματική αποζημίωση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 25χρονη σήμερα γυναίκα, που το 2005 μολύνθηκε από τον ιό του AIDS, έπειτα από μετάγγιση αίματος που έκανε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, διαπιστώθηκαν μεγάλες πλημμέλειες και παράνομες πράξεις, καθώς και παραλείψεις του νοσηλευτικού ιδρύματος από τις οποίες επήλθε βλάβη στην ασθενή.
Η κοπέλα είχε ενταχθεί σε τακτικό πρόγραμμα μεταγγίσεων και αποσιδήρωσης από μικρή ηλικία. Η συγκεκριμένη μετάγγιση έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 2005 και το αίμα που της χορηγήθηκε είχε ληφθεί από περιστασιακό αιμοδότη, μολυσμένο από τον ιό, ο οποίος είχε δώσει αίμα για πρώτη φορά στη ζωή του.
Όπως προέκυψε, από το ίδιο αίμα μολύνθηκε και 76χρονος ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.
Ο δότης έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Πατέρας βίαζε την κόρη του και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά
- Γλασκώβη: Ένας νεκρός και τρεις στο νοσοκομείο μετά από ταραχές στους δρόμους της πόλης
- Δήμος χορηγεί επίδομα στέγασης σε γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν κατοικία
- Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος – Υπολογισμός και δικαιούχοι – Τι να κάνετε αν δεν το λάβετε
- Την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Ζαφείρης
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου μιλάει ανοιχτά για την «πολύ περίπλοκη» σχέση της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
