Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση τους, δήλωσε την Τρίτη ανώτατος αξιωματούχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Reuters, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Τύπου.
Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση τους, δήλωσε την Τρίτη ανώτατος αξιωματούχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Reuters, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Τύπου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια από το ποσό που είχε αρχικά οριστεί από την ΤτΕ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των επισφαλών δανείων.
«Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη εξέλιξη που να υποδηλώνει κάτι τέτοιο», δήλωσε στο Reuters στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η Τράπεζα της Ελλάδας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Επικαλούμενη τραπεζικές πηγές, η εφημερίδα είπε ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών να αυξηθούν έως 30 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη δυναμική των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τα διαφυγόντα έσοδα από τόκους μετά τη συμμετοχή στην επαναγορά των ομολόγων.
Ποσό 50 δισ. ευρώ από τα συνολικά 130 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης της χώρας έχει διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442