Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων

Με λαμπρότητα εορτάζονται σε ολόκληρη τη χώρα τα Θεοφάνια, ενώ το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων. Στην τελετή στο λιμάνι του Πειραιά, όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ο δήμαρχος της πόλης Β.Μιχαλολιάκος και πλήθος βουλευτών. Στην Αθήνα, ο Αγιασμός τελέσθηκε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι και στο κολυμβητήριο στο Μετς, παρουσία του δημάρχου Γ.Καμίνη και της υπουργού Τουρισμού Ό.Κεφαλογιάννη. Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός στο Φανάρι. Δείτε εικόνες από όλη την Ελλάδα.

Με λαμπρότητα εορτάζονται σε ολόκληρη τη χώρα τα Θεοφάνια, ενώ το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα δύο ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού «Καλυψώ» και «Ευρώπη».

Το σταυρό ανέσυραν από τη θάλασσα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ακόμη, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βούρτσης, ο δήμαρχος Πειραιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Πριν από την τελετή των Υδάτων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Λόγω των εκδηλώσεων η Τροχαία είχε σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
σε όλη την πόλη, ενώ υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στην Αθήνα, ο Αγιασμός των Υδάτων τελέσθηκε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι και στο κολυμβητήριο στο Μετς, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και πλήθους βουλευτών.

Στο μήνυμά του, ο Γ.Καμίνης επισήμανε ότι εκτός της οικονομικής κρίσης, υπάρχει και η πολιτική κρίση και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε «μια δημοκρατική ομαλότητα του πολιτικού συστήματος».

Όσον αφορά στο έργο του Δήμου Αθηναίων επικεντρώθηκε στην ανάγκη να ενταθεί η φροντίδα για τους άστεγους.

Μήνυμα υπέρ της διαφάνειας έστειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. «Με πείσμα και σθεναρά να αγωνιζόμαστε για το φως» τόνισε.

Λόγω των εκδηλώσεων η Τροχαία είχε σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κολωνάκι, ενώ υπήρχαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ανάλογο κλίμα τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και στη Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου.

Τον αγιασμό παρακολούθησαν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι των τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Περισσότεροι από 20 κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου. Το σταυρό έπιασε για δεύτερη χρονιά ο 28χρονος υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας, Γιώργος Υψηλάντης. Δεν έλειψαν πάντως και τα απρόοπτα, καθώς μεταξύ των κολυμβητών ήταν και ένας 9χρονος, ο οποίος υπέστη υποθερμία και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο κ. Καράογλου με αφορμή τη σημερινή ημέρα δήλωσε: «Προσεύχομαι να έχουμε όλοι μας τη Θεία Φώτιση που είναι απαραίτητη έτσι ώστε να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο και το συντομότερο δυνατό, με το μικρότερο κοινωνικό κόστος, να αφήσουμε πίσω μας αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό».

Ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, είπε: «Εύχομαι η σημερινή μέρα να φωτίσει όλους μας, ώστε ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, να λύσουμε τα προβλήματα και να μπορέσουμε να βγάλουμε την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας από το αδιέξοδο».

Εντυπωσιακές οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης, στην Βάση Γουρνών. Η τελετή του καθαγιασμού των Υδάτων έγινε από τον αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο.

Την τελετή παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι μπροστά στην πανοραμική δεξαμενή, ενώ ταυτόχρονα προβαλόταν σε όλες τις οθόνες στο χώρο του Ενυδρείου.

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Φώτων και στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024