Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Λήγει το μεσημέρι η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Το μεσημέρι της Παρασκευής εκπνέει η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της καταβολής της σύνταξής τους αντιμετωπίζουν περίπου 45.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιάννης Κόρμπος.

Το μεσημέρι της Παρασκευής εκπνέει η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της καταβολής της σύνταξής τους αντιμετωπίζουν περίπου 45.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Γιάννης Κόρμπος.

Η προθεσμία λήγει σε λίγες ώρες, μετά από ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε, ενώ ο κ. Κόρμπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα ολιγοήμερη παράταση για εξαιρετικές περιπτώσεις ασφαλισμένων που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην αυτοπρόσωπη παρουσία τους για την απογραφή τους.

Η παράταση δόθηκε επειδή συνέπεσαν οι τελευταίες ημέρες απογραφής με τις ημέρες των εορτών και ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, για υποχρεώσεις που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία σε τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός των συνταξιούχων ή για τις ειδικές περιπτώσεις που υπάγονται στις εξαιρέσεις στα κατά τόπους τμήματα του Οργανισμού.

Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης είχε αναφέρει σχετικά πως «δικαιολογίες πλέον δεν χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ».

«Σε όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν να απογραφούν είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τον Φεβρουάριο» είχε αναφέρει από την πλευρά του ο υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024