«Πρεμιέρα» εκπτώσεων στην Ιταλία μετά τη χριστουγεννιάτικη βουτιά στις πωλήσεις
Σε «ρυθμό» χειμερινών εκπτώσεων εισήλθε η Ιταλία και οι εμπορικές ενώσεις ελπίζουν στην «τόνωση» της αγοράς μετά τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων -της τάξεως του 20% σε σχέση με το 2011- που καταγράφηκε την περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο, τα πρώτα σημάδια από την αγοραστική κίνηση στην Ιταλία της οικονομικής κρίσης δεν είναι ενθαρρυντικά.
Σε «ρυθμό» χειμερινών εκπτώσεων εισέρχεται η Ιταλία και οι εμπορικές ενώσεις ελπίζουν στην «τόνωση» της αγοράς μετά τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων -της τάξεως του 20% σε σχέση με το 2011- που καταγράφηκε την περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο, τα πρώτα σημάδια από την αγοραστική κίνηση στην Ιταλία της κρίσης είναι απογοητευτικά.
Οι εκπτώσεις άρχισαν την Τετάρτη σε τρεις περιφέρειες της Ιταλίας και μέχρι το Σάββατο πρόκειται να επεκταθούν σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας.
Τα πρώτα σημάδια από την αγοραστική κίνηση της Νάπολης δείχνουν μια «συγκρατημένη» αντίδραση των Ιταλών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Ενδεικτικά, κάθε ιταλική οικογένεια πρόκειται κατά μέσο όρο να ξοδέψει 224 ευρώ, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια μπορούσε να διαθέσει 450 ευρώ, σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών «Confconsumatori».
Στην Ιταλία, βάσει πρόσφατων αλλαγών, οι προσφορές επιτρέπονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι εμπορικές ενώσεις της περιοχής του Μιλάνου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «προεκπτώσεις», προκειμένου να κινηθεί η αγορά.
Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «η μέση κατανάλωση των οικογενειών βρίσκεται στα ίδια επίπεδα του 2008, με μια εντελώς συμβολική αύξηση που αντιστοιχεί σε μόλις 8 ευρώ».
Στη Σικελία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μετά την έναρξη των εκπτώσεων, η μείωση των πωλήσεων αγγίζει το 30%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442