Την ελπίδα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα στο 2013 εκφράζει η Ισπανία
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουΐς ντε Γκίνδος υποστήριξε την Τρίτη πως τρέφει ελπίδες ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα διαπιστωθεί μία επιστροφή της οικονομίας στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Όσον αφορά την ανεργία, που πλήττει τον έναν στους τέσσερις εργασιακά ενεργούς πολίτες, ο ντε Γκίνδος υποστήριξε πως «έχουν αρχίσει να τίθενται οι βάσεις ώστε κατά το τέταρτο τρίμηνο του φετινού χρόνου να αρχίσουμε να καταγράφουμε θετικούς δείκτες αύξησης της εργασίας».
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουΐς ντε Γκίνδος υποστήριξε την Τρίτη πως τρέφει ελπίδες ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα διαπιστωθεί μία επιστροφή της οικονομίας στην δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Πιστεύω πως το 2013 θα είναι καλύτερο από το 2012» επεσήμανε ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, καθώς η κυβέρνηση προοικονομούσε για το 2012 συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,5% και ο,5% για το 2013.
Όσον αφορά την ανεργία, που πλήττει τον έναν στους τέσσερις εργασιακά ενεργούς πολίτες, ο ντε Γκίνδος υποστήριξε πως «έχουν αρχίσει να τίθενται οι βάσεις ώστε κατά το τέταρτο τρίμηνο του φετινού χρόνου να αρχίσουμε να καταγράφουμε θετικούς δείκτες αύξησης της εργασίας».
Ο δείκτης ανεργίας, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής, έχει ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό του 25%, φθάνοντας το τέταρτο τρίμηνο το 25,02%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό -μετά την Ελλάδα- στον προηγμένο βιομηχανικά κόσμο.
Κατά τον Ισπανό υπουργό, για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 αναμένεται να έχει καταγραφεί «μία πιο έντονη κάμψη» του ΑΕΠ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, οπότε η οικονομική δραστηριότητα της χώρας είχε συρρικνωθεί κατά 0,3%.
«Ευελπιστούμε, όμως, πως κατά το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς θα έχουμε θετικούς δείκτες ανάπτυξης», ευχήθηκε ο ντε Γκίνδος.
Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έχει βυθισθεί στην ύφεση και οι επίσημες προβλέψεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,5% το 2013 αμφισβητούνται από πολλούς αναλυτές και ιδρύματα. Η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ εκτιμούν στις δικές τους προβλέψεις πως το Ισπανικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 1,4% το 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442