Μαχητικό της συριακής αεροπορίας ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν αντικαθεστωτικοί στη Xάμα
Μαχητικό της συριακής αεροπορίας υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν αντικαθεστωτικοί στην επαρχία Xάμα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά σε χωριό όπου επικρατούν υποστηρικτές του Άσαντ. Η Xάμα, στην οποία είχε σημειωθεί η πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή σε αρτοποιείο την Κυριακή, έχει γίνει σκηνικό σφοδρών μαχών τις τελευταίες ημέρες καθώς οι αντικαθεστωτικοί προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές της επαρχίας.
Μαχητικό της συριακής αεροπορίας υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν αντικαθεστωτικοί στην επαρχία Xάμα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά σε χωριό όπου επικρατούν υποστηρικτές του Άσαντ.
Η Xάμα, στην οποία είχε σημειωθεί η πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή σε αρτοποιείο την Κυριακή, έχει γίνει σκηνικό σφοδρών μαχών τις τελευταίες ημέρες καθώς οι αντικαθεστωτικοί προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές της επαρχίας.
Τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν στο Reuters Σύροι αντικαθεστωτικοί, αντάρτες κατέρριψαν με πολυβόλα το μαχητικό κοντά ενώ πετούσε χαμηλά στην περιοχή γύρω από το χωριό Μαάν -στο οποίο κυρίως κατοικούν αλαούιτες και το οποίο πολιορκούν τις τελευταίες ημέρες.
Η προέλαση των αντικαθεστωτικών στη Xάμα τις τελευταίες ημέρες έχει βάλει στο στόχαστρο ορισμένα χωριά και μικρές πόλεις κυρίως αλαουτικού ή χριστιανικού πληθυσμού, αρκετοί κάτοικοι των οποίων πρόσκεινται στο καθεστώς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.