Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες άτομα στα ερείπια των Μάγια για την «αποκάλυψη»

Εκατοντάδες άτομα στα ερείπια των Μάγια για την «αποκάλυψη»

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στα αρχαία ερείπια των Μάγια στην Κεντρική Αμερική, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, την ημέρα που οι Μάγια προέβλεψαν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου. Η ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012 σηματοδοτεί για πολλούς το τέλος του ημερολογίου του πολιτισμού των Μάγια. Περισσότεροι, όμως, από τους συγκεντρωμένους στα σημεία αυτά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά τους, οι εναπομείναντες απόγονοι των Μάγια γιορτάζουν την αρχή μιας νέας εποχής... Δείτε το φωτορεπορτάζ

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στα αρχαία ερείπια των Μάγια στην Κεντρική Αμερική, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, την ημέρα που οι Μάγια προέβλεψαν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου. Η ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012 σηματοδοτεί για πολλούς το τέλος του ημερολογίου του πολιτισμού των Μάγια.

Φαινόμενα υστερίας έχουν καταγραφεί σε πολλές χώρες, εξαιτίας της «προφητείας» των Μάγια.

Παρά το γεγονός ότι οι φήμες ήθελαν τον κόσμο να τελειώνει στις 13:11 ώρα Ελλάδος, εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη Μέριδα του Μεξικού, περίπου 1,5 ώρα μακριά από τα ερείπια των Μάγια, Τσίτσεν Ίτσα.

«Η διαγαλακτική γέφυρα έχει εδραιωθεί» δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Αλμπέρτο Αριμπαλτσάνγκα, πνευματιστής. «Ο κόσμος θα μας πάει σε ένα υψηλότερο επίπεδο δονήσεων, όπου η ανθρωπότητα θα είναι λαμπερή, χαρούμενη» πρόσθεσε.

Στη γειτονική Γουατεμάλα, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στα ερείπια των Μάγια, Τικάλ, στη ζούγκλα.

Πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν λιγότεροι από τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 570 ρεπόρτερ κινούνται άσκοπα στο χωριό Κιρκιντζέ, ένα από τα δύο που πολλοί ισχυρίζονται ότι θα γλίτωνε από μία πιθανή καταστροφή (το άλλο βρίσκεται στη Γαλλία).

Συνολικά, 33 σχολεία στο Μίσιγκαν έκλεισαν νωρίτερα για διακοπές, καθώς οι Αρχές εξέφρασαν φόβους ότι τα φαινόμενα υστερίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Στην Κίνα περισσότερα από 1.000 μέλη θρησκευτικής οργάνωσης συνελήφθησαν επειδή διέρρεαν φήμες περί επικείμενου τέλους του κόσμου.

Στη Μόσχα διοργανώνεται 24ωρο πάρτι για το τέλος του κόσμου.

Από την πλευρά τους, οι εναπομείναντες απόγονοι των Μάγια γιορτάζουν την αρχή μιας νέας εποχής…

Ακτιβιστές διαδήλωσαν την παραμονή της… συντέλειας του κόσμου στα ερείπια των Μάγια, καθώς οι φτωχές κοινότητες των Μάγια στη Γουατεμάλα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την «προφητεία» των προγόνων τους τραβήξουν την προσοχή για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024