Fiat 500X: Πρεμιέρα το 2014
Στο εργοστάσιο της Fiat στο Melfi θα κατασκευάζεται από το 2014 το νέο crossover της Fiat, 500X αλλά και ένα αντίστοιχο μοντέλο της Jeep, με την προϋπόθεση επένδυσης ενός δις ευρώ και προοπτική παραγωγής 1.600 μονάδων ημερησίως.
Το πράσινο φως για την παραγωγή πήρε το μικρό crossover της Fiat, 500X το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε θα κατασκευάζεται από το 2014 μαζί με ένα αντίστοιχο μοντέλο με τα διακριτικά της Jeep στο ιταλικό εργοστάσιο του Melfi.
Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Melfi παρουσία του John Elkann και του Sergio Marchionne, ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες για την υποδοχή των δύο μοντέλων από το ιταλικό εργοστάσιο έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώ, η επένδυση για αυτό το σκοπό θα ανέλθει σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Τα δύο μοντέλα θα έχουν ως αφετηρία την πλατφόρμα “Small Wide” των Fiat-Chrysler η οποία ουσιαστικά αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας του Punto και έχει ήδη φιλοξενήσει το 500L.
Σε ό,τι αφορά το Fiat 500X η ιταλική φίρμα έχει ήδη δώσει μια ιδέα για την όψη του νέου της μοντέλου που μεταφέρει τα αισθητικά χαρακτηριστικά του αστικού μοντέλου σε μια crossover έκδοση με ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις η οποία θα στοχεύσει σε ένα πιο περιπετειώδες κοινό σε σχέση με το ήδη γνωστό 500L. Όπως και αν έχει πάντως, το Fiat 500X θα διατεθεί τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.
Το αντίστοιχο μοντέλο με το σήμα της Jeep που θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα, θα είναι το πρώτο στην ιστορία της φίρμας στη συγκεκριμένη κατηγορία την οποία συνθέτουν προτάσεις όπως τα Nissan Juke, Opel Mokka και, μελλοντικά, το Ford EcoSport.
Παρά τις κοινές ρίζες με το 500Χ, το συμπαγών διαστάσεων μοντέλο της Jeep αναμένεται να διατεθεί αποκλειστικά ως τετρακίνητο, ενώ πρόκειται και να προηγηθεί ελάχιστα, χρονικά, σε σχέση με το ιταλικό μοντέλο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το εργοστάσιο του Melfi που σήμερα κατασκευάζει τα Fiat Punto και Lancia Ypsilon, θα παράγει τα δύο crossover στην ίδια γραμμή παραγωγής με την προοπτική της κατασκευής 1.600 μονάδων ημερησίως.
auto.in.gr
- Οι αβρότητες Τραμπ προς Ερντογάν, τα F-35 και οι ανησυχίες Ελλάδας και Ισραήλ
- Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
- The Expla-in Project | Ζητούνται φιλόσοφοι για να δουλέψουν για την τεχνητή νοημοσύνη
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Φόβοι ότι η δεύτερη σορός ανήκει στο 12χρονο παιδί – Νεκρός 66χρονος, με εγκαύματα η μητέρα
- Γιατί ρίχνει ο Άδωνις αλάτι στις πληγές των ακάλυπτων ασθενών του προγράμματος παχυσαρκίας;
- Aegina Jazz Festival: Το φεστιβάλ που έβαλε την Αίγινα στο χάρτη της τζαζ επιστρέφει
- Πετράλωνα: Το χρονικό κατάρρευσης της πολυκατοικίας – Τα σενάρια για τα αίτια, τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες
- Αρκάς: Μας εύχεται καλό μήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442