Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου της Βρετανίας σε αρνητική από σταθερή διατηρώντας πάντως την αξιολόγηση της χώρας σε ΑΑΑ. Όπως προειδοποιεί, αν η οικονομική κατάσταση της Βρετανίας επιδεινωθεί «πέρα από τις τρέχουσες εκτιμήσεις μας», η χώρα ίσως χάσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια την άριστη αξιολόγηση του χρέους που έχει σήμερα.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου της Βρετανίας σε αρνητική από σταθερή διατηρώντας πάντως την αξιολόγηση της χώρας σε ΑΑΑ.

Όπως προειδοποιεί, αν η οικονομική κατάσταση της Βρετανίας επιδεινωθεί «πέρα από τις τρέχουσες εκτιμήσεις μας», η χώρα ίσως χάσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια την άριστη αξιολόγηση του χρέους που έχει σήμερα.

Μεσοπρόθεσμα η οικονομία της Βρετανίας θα αναπτυχθεί αλλά ο λόγος χρέους προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται το αντί να σταθεροποιηθεί το 2014, όπως αναμενόταν νωρίτερα, σημειώνει ακόμη ο Standard & Poor’s.

Ο οίκος υποβάθμισε σε αρνητικές τις προοπτικές της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στην υποβάθμιση της προοπτικής της Βρετανίας είχαν προχωρήσει μέσα στο 2012 και οι άλλοι δύο μεγάλοι οίκοι, ο Moody’s και ο Fitch.

«Είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά η οικονομία είναι σε καλό δρόμο και αυτήν την εβδομάδα επιβεβαιώθηκε ότι δημιουργούνται θέσεις εργασίας», ανέφερε από την πλευρά του εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr