Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία την Τετάρτη στη Βουλή, ενώ ένταση επικράτησε στο ΤΕΑΔΥ, όπου επί μισή είχαν αποκλείσει εντός του κτιρίου τον υπουργό Εργασίας.

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης.

Επίσης, ήδη έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πορεία των εργαζομένων

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε πορεία των εργαζομένων στη Βουλή. Διαδηλωτές αιφνιδιάσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και πέρασαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, κατεβάζοντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που περικλείουν τον χώρο.

Λίγο αργότερα αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει ένταση και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Αντιπροσωπεία τους εισήλθε στο κτίριο, ώστε να συναντηθεί με το προεδρείο της Βουλής, ωστόσο, όπως γνωστοποίησαν οι συγκεντρωμένοι, δεν υπήρξε τελικά συνάντηση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ένταση επικράτησε και έξω από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), επί της Σταδίου, όπου περίπου 200 διαδηλωτές είχαν αποκλείσει εντός του κτιρίου επί μισή ώρα τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Τελικά οι διαδηλωτές, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αποχώρησαν και συνέχισαν την πορεία τους προς την πλατεία Κοτζιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024