Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας από έκρηξη σε ασθενοφόρο μετά από τροχαίο
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο οποίο επέβαιναν, το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο Κρήτης. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν το ασθενοφόρο εξετράπη της πορείας του, στην εθνικη οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, συγκρούστηκε με ΙΧ και ανετράπη. Στο ΙΧ επέβαιναν δύο γυναίκες, που είναι καλά στην υγεία τους.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο οποίο επέβαιναν, το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο Κρήτης. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν το ασθενοφόρο εξετράπη της πορείας του, στην εθνικη οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, συγκρούστηκε με ΙΧ και ανετράπη. Στο ΙΧ επέβαιναν δύο γυναίκες, που είναι καλά στην υγεία τους.
Τραγικό θάνατο βρήκαν ο γιατρός και διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βαγγέλης Κελαράκης. Στο δυστύχημα τραυματίστηκε και ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που ήταν οδηγός του ασθενοφόρου.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ασθενοφόρο επέστρεφε από το Ρέθυμνο όπου ο διευθυντής και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είχαν πάρει μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες.
Σε μια από τις επικίνδυνες στροφές της Εθνικής Οδού το ασθενοφόρο συγκρούστηκε με ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες, ανατράπηκε και πήρε φωτιά. Ακολούθησαν εκρήξεις από τις φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν μέσα στο όχημα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο άνδρες.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η Πυροσβεστική, που έσβησε τη φωτιά και ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες.
Η είδηση του θανάτου του διευθυντή και του πρόεδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ έχει συγκλονίσει και βυθίσει στη θλίψη ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης και ιδιαιτέρα τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, άνδρες που μπορούσαν να εκτελέσουν 40 ή περισσότερα είχαν έως και 96% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία
Το κεντρικό θέμα της 'Εκθεσης των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ επικεντρώθηκε στον αθλητισμό, και συγκεκριμένα στο μπάσκετ, αλλά ως φιλοσοφία ζωής, συνεργασίας
Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές σήμερα στα ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα