Αντίδραση των πρυτάνεων για τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ
Τη βαθιά του αγανάκτηση του για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, που εργάζονται με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, εκφράζει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων.
Τη βαθιά του αγανάκτηση του για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, που εργάζονται με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΑΧ), εκφράζει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, με ανακοίνωσή του.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, η διαγραφή γίνεται «σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας διασαλεύοντας παράλληλα και τα θεμέλια της κοινωνίας μας».
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων απευθύνει έκκληση προς την πολιτεία «για την άμεση άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων».
Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, μετά και από τους βανδαλισμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-στις 3 Δεκεμβρίου-από τρεις κουκουλοφόρους, καταγγέλλει τα φαινόμενα βίας. Όπως τονίζει πυκνώνουν ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα κατά των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών τους και εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του προς τη Πολιτεία.
Οι πρυτάνεις κάνουν έκκληση προς την πολιτεία για την «άμεση άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ενοικίαση ακινήτων – Πότε ο ιδιοκτήτης δικαιούται αποζημίωση για φθορές – Πώς μπορεί να τη διεκδικήσει
- Η Παρί Σεν Ζερμέν εξετάζει την απόκτηση του Φεράν Τόρες
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442