Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο σύστημα τετρακίνησης από τη Mercedes-Benz

Νέο σύστημα τετρακίνησης από τη Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει μία νέα εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης 4Matic το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες των εμπροσθοκίνητων μοντέλων της διασφαλίζοντας παράλληλα, μέσω ενός καινοτόμου και πιο αποδοτικού συστήματος διαχείρισης, την πλήρη ανακατανομή της ροπής.


Από το 2013 η Mercedes-Benz θα προσφέρει μία νέα εκδοχή του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης 4Matic, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες των εμπροσθοκίνητων μοντέλων της και το οποίο θα ξεκινήσει πιθανότατα από την Α 45 AMG και την CLΑ, η οποία θα παρουσιαστεί το 2013.

Η καινοτομία της συγκεκριμένης εκδοχής του 4Μatic έγκειται στο σύστημα διαχείρισης και κατανομής της ροπής, εξασφαλίζει υψηλή αποδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, στη νέα εκδοχή του 4Matic ξεχωρίζουν η παρουσία μιας νέας συμπαγών διαστάσεων μονάδας, υπεύθυνης για την μετάδοση ροπής στον πίσω άξονα και την οποία η γερμανική φίρμα αποκαλεί «PTU».

Η PTU ενσωματώνεται στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «7G-DCT» και μοιράζεται μαζί του το ίδιο κύκλωμα λίπανσης, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο βάρους (-25% σε σχέση με αντίστοιχα συστήματα τετρακίνησης) και κατ΄επέκταση αποδοτικότητας.

Παράλληλα, ο ενσωματωμένος στον πίσω άξονα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης, επιτρέπει τη στιγμιαία και πλήρη ανακατανομή της ροπής από τον μπροστινό στον πίσω και αντιστρόφως, αναλόγα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024