Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Polo R WRC: Έκδοση -περιορισμένης- παραγωγής με αγωνιστικό DNA

VW Polo R WRC: Έκδοση -περιορισμένης- παραγωγής με αγωνιστικό DNA

Έχοντας ήδη προϊδεάσει για μια πιο σκληροπυρηνική, σε σχέση με το GTI, έκδοση του VW Polo με τα χρώματα του WRC στην έκθεση του Worthersee, η VW αποκαλύπτει την περιορισμένη έκδοση παραγωγής Polo R WRC, μαζί με το καθαρόαιμο World Rally Car.


Με αφορμή την παρουσίαση του Polo WRC που θα οδηγήσει την VW στις διαδρομές του παγκoσμίου πρωταθλήματος το 2013, η γερμανική φίρμα παρουσίασε την πιο «καυτή» έκδοση στη γκάμα του supermini της.

Πέρα από τους αγωνιστικούς χρωματισμούς, τις αντίστοιχου ύφους σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τα διακριτικά WRC που θα αποτελέσουν κοινό παρονομαστή για την έκδοση που θα παραχθεί σε 2.500 μονάδες, το Polo R WRC στοιχειοθετεί τον τίτλο του ισχυρότερου Polo χάρη σε ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2,0 λίτρων.

Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και αποδίδει 220 ίππους και 350 Nm ροπής, μεγέθη που υπερέχουν κατά 40 ίππους και κατά 100 Nm ροπής σε σχέση με την GTI έκδοση του Polo.

Αυτό συνεπάγεται ότι η έκδοση R WRC ολοκληρώνει τη διαδικασία «0-100 χλμ./ώρα» σε 6,4 δευτερόλεπτα, δηλαδή είναι ταχύτερο κατά μισό δευτερόλεπτο από το GTI αλλά και κατά 2/10 του δευτερολέπτου του Golf GTI που παρουσιάστηκε στο Παρίσι το Σεπτέμβριο του 2012. Σε ό,τι αφορά την μέγιστη ταχύτητά του, αυτή φτάνει τα 243 χλμ./ώρα.

Στην εικόνα του εκτός από τα αγωνιστικά χρώματα της VW, ξεχωρίζουν η αεροτομή στο πίσω τμήμα, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και οι επιρροές από το αυθεντικό rally-car στη σχεδίαση των προφυλακτήρων. Την εικόνα συμπληρώνουν οι διαστάσεων 215/35 R 18 τροχοί με τις χαρακτηριστικής σχεδίασης ζάντες.

Στο εσωτερικό οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν sport καθίσματα με επενδύσεις Alcantara, sport τιμόνι και πεντάλ αλουμινίου. Επίσης ανεξαρτήτως καταβολών, το VW Polo R WRC, δεν θα είναι απογυμνωμένο από εξοπλισμό άνεσης, διαθέτοντας cruise control, κλιματισμό και σύστημα πλοήγησης.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024