Porsche 911 GT3 Cup 2013: Γεύση από τη “road-legal” GT3
Η γερμανική φίρμα δίνει μια πρώτη γεύση από τη νέα 911 GT3 Cup, η οποία και αποτελεί την αγωνιστική έκδοση της κορυφαίας υλοποίησης του μοντέλου παραγωγής.
H Porsche έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για την 911 GT3 Cup κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Night of Champions” που όπως κάθε χρόνο, έτσι κα φέτος πραγματοποιήθηκε στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της φίρμας, στο Weissach, με αφορμή τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.
Δίνοντας μια πρώτη γεύση από την 911 GT3, με δεδομένο ότι αποτελεί την πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της, η Cup, ξεχωρίζει, κατ’ αρχάς, για τα νέα, σχεδιαστικά της στοιχεία που δεν αφήνουν αμφιβολίες για τον προσανατολισμό της.
Σε αυτά συγκαταλέγονται ο νέος προφυλακτήρας με το ανθρακονημάτινο splitter, η πτέρυγα στο πίσω τμήμα και η κεντρικά τοποθετημένη διπλή εξάτμιση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ενδεικτικό του προσανατολισμού του αυτοκινήτου που θα συμμετάσχει στο Porsche Mobil 1 Supercup το 2013, είναι, το λιτό, καθαρόαιμο racing εσωτερικό με τον κλωβό ασφαλείας, το αγωνιστικό κάθισμα, το τιμόνι με τα paddles, το σπαρτιάτικο ταμπλό με την οδηγοκεντρική κλίση και την κονσόλα με τις ψηφιακές ενδείξεις.
Στις προδιαγραφές του συμπεριλαμβάνεται και πρόβλεψη για το άνοιγμα της οροφής σε περίπτωση εγκλωβισμού του οδηγού.
Την ισχύ της αγωνιστικής 911 GT3 Cup εξασφαλίζει ένας “flat-six” κινητήρας 3,8 λίτρων με απόδοση 460 ίππους, μέγεθος μεγαλύτερο κατά 10 ίππους σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη εκδοχή της. Ο κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων δια χειρός Porsche Motorsports το οποίο μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα.
Προς το παρόν η Porsche δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία επιδόσεων της 911 GT3 Cup. Ωστόσο, σύμφωνα με τις συστάσεις του οδηγού της Porsche, Timo Bernhard “…είναι πιο εύκολο να οδηγήσει κανείς την 911 GT3 Cup στο όριο. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά ισορροπημένο. Η νέα γεωμετρία στους άξονες είναι εξαιρετικά θετική για την οδική της συμπεριφορά. Και εκτός όλων αυτών είναι εξαιρετικά διασκεδαστική”.
auto.in.gr
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442