Η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Σαμαρά
«Όσο και αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι, η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Bild. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να μιλά για ανάπτυξη όταν υπάρχουν μόνο λουκέτα, για μεταρρυθμίσεις εκεί που υπάρχει μόνο ισοπέδωση. Η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αποτελεί την αιτία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία και δεν αποτελεί τη λύση».
«Όσο και αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι, η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι φιλοδοξία του είναι η ελληνική οικονομία να γίνει μια ‘οικονομία-μοντέλο’, φανταζόμαστε ότι εννοεί μοντέλο διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού συστήματος, των δημόσιων αγαθών, του κοινωνικού κράτους» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Σχολιάζοντας τα περί ανάπτυξης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο «πρωθυπουργός δεν μπορεί να μιλά για ανάπτυξη όταν υπάρχουν μόνο λουκέτα, για μεταρρυθμίσεις εκεί που υπάρχει μόνο ισοπέδωση. Η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αποτελεί την αιτία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία και δεν αποτελεί τη λύση.
» Αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν οι Έλληνες ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, που είναι οι μόνοι που θεωρούν ότι το χρέος είναι βιώσιμο κατεδαφίζοντας παράλληλα κάθε προοπτική της χώρας για ανάπτυξη και ευημερία.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442