Από την αρχή γράφεται το φορολογικό νομοσχέδιο με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν τα αρχικά σχέδια του οικονομικού επιτελείου. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς με την πολιτική ηγεσία και τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να καταρτισθεί ένα φορολογικό σχέδιο με «μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά», όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του

Το χρονοδιάγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι εξαιρετικά πιεστικό, καθώς το νέο σχέδιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Έως το τέλος της εβδομάδας, εξάλλου, καλούνται να καταλήξουν σε συμφωνία για τις αλλαγές και οι κυβερνητικοί εταίροι, ενώ σχεδόν προεξοφλείται ότι για το θέμα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Για το περιεχόμενο του φορολογικού όλα είναι ανοικτά. Σε κάθε περίπτωση, αποσύρεται η πρόταση για φορολογικό συντελεστή 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ και επανέρχεται η αρχική κλίμακα του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία – κατά τις ίδιες πηγές – είναι πιθανό να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις.

Ο πρωθυπουργός φέρεται ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις η ανώτατη κλίμακα του 45% να ισχύσει για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ, ώστε να υπάρξει ένα μίνιμουμ επίπεδο προστασίας της μεσαίας τάξης.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ