Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ ταξίδεψε κρυφά, τον  περασμένο Οκτώβριο, στην Ινδία για να φροντίσει τα δίδυμα βρέφη ενός εργαζόμενου στο παλάτι. Ο εργαζόμενος, παντρεμένος με άνδρα του ίδιου φύλου, αδυνατούσε να εξασφαλίσει βίζα από την ινδική κυβέρνηση, για να δει τα παιδιά που απέκτησε με παρένθετη μητέρα. «Για μένα, το θέμα ήταν ότι υπήρχαν δύο μωρά μόνα τους σε ένα νοσοκομείο του Νέου Δελχί. Ήμουν σε θέση να ταξιδέψω και ήθελα να κάνω ό,τι μπορούσα» δήλωσε η πριγκίπισσα.

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ ταξίδεψε κρυφά, στις 23 Οκτωβρίου, στην Ινδία για να φροντίσει τα δίδυμα βρέφη ενός εργαζόμενου στο παλάτι. Ο εργαζόμενος -παντρεμένος με άνδρα- αδυνατούσε να εξασφαλίσει βίζα από την ινδική κυβέρνηση, για να δει τα παιδιά που απέκτησε με παρένθετη μητέρα.

Η μέλλουσα βασίλισσα της Νορβηγίας, ταξίδεψε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου στη θέση του υπαλλήλου και φίλου της προκειμένου να φροντίσει τα νεογέννητα. Η βασιλική της καταγωγή, δεν την απάλλαξε από τους αυστηρούς κανόνες της ινδικής κυβέρνησης για την απόκτηση βίζας.

Η Μέτε-Μάριτ έμεινε για πολλές ημέρες με τα μωρά στο Ιατρικό
Κέντρο Μάναβ. Το προσωπικό έμεινε μάλιστα με την εντύπωση ότι η σύζυγος
του πρίγκιπα διαδόχου Χάακον ήταν… νταντά.

«Για μένα, το θέμα ήταν ότι υπήρχαν δύο μωρά μόνα τους σε ένα νοσοκομείο του Νέου Δελχί. Ήμουν σε θέση να ταξιδέψω και ήθελα να κάνω ό,τι μπορούσα» δήλωσε η πριγκίπισσα.

Οι δύο άνδρες κατάφεραν τελικά να πάρουν βίζα από την Ινδία, το Νοέμβριο, φέρνοντας έτσι τα παιδιά τους στη Νορβηγία.

Στη Νορβηγία οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι νόμιμοι από το 2009. Ωστόσο, το θέμα της παρένθετης μητρότητας θεωρείται ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο και η κυβέρνηση συμβουλεύει τους Νορβηγούς να αποφεύγουν να πληρώνουν τρίτα άτομα, κυρίως παρένθετες μητέρες, προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά.

Η πριγκίπισσα δεν θέλησε να εκφράσει άποψη για το θέμα, λέγοντας απλώς ότι δεν παίρνει το μέρος καμίας πλευράς και το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει τους φίλους της.

«Καμιά φορά η ζωή σε φέρνει μπροστά σε καταστάσεις όπου υπάρχουν ελάχιστες λύσεις. Αυτή ήταν μια από αυτές. Υπάρχει μια σοβαρή δημόσια συζήτηση περί της παρένθετης μητρότητας και δεν είχα την πρόθεση να πάρω το μέρος κανενός», τόνισε.

Η 39χρονη σήμερα Μέτε-Μάριτ παντρεύτηκε τον διάδοχο Χάακον το 2001. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά μαζί, ενώ η ίδια έχει ένα ακόμη παιδί από προηγούμενη σχέση της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr