
Κατά προτεραιότητα θα πληρωθούν τα 40.229 εφάπαξ
Από τα εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου θα αρχίσει η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, 40.229 είναι αυτοί που περιμένουν από το 2009 για να λάβουν το εφάπαξ και το σχέδιο που εξετάζεται είναι να δοθεί προκαταβολή 50% του εφάπαξ έως το τέλος του χρόνου και η πλήρης εξόφληση να γίνει το 2013.
Από τα εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου θα αρχίσει η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, 40.229 είναι αυτοί που περιμένουν από το 2009 για να λάβουν το εφάπαξ.
Η εφημερίδα Τα Νέα, σημειώνει ότι το σχέδιο που εξετάζεται από την κυβέρνηση είναι να δοθεί προκαταβολή 50% του εφάπαξ έως το τέλος του χρόνου και η πλήρης εξόφληση να γίνει το 2013.
Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 εκκρεμούσαν 40.229 αιτήσεις από τις οποίες οι 17 από το 2009, 5.981 από το 2010, 20.168 από το 2011 και 14.063 αιτήσεις έχουν υποβληθεί και εγκριθεί το 2012.
Κανένας από τους παραπάνω δικαιούχους δεν έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα και όταν έρθει η ώρα της πληρωμής ορισμένοι, κατ’ εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις περικοπές θα λάβουν κουρεμένο εφάπαξ έως και κατά 52,21%.
Όπως επισημαίνεται από το ΓΛΚ, το ποσό των 1,384 δισ. ευρώ έχει υπολογιστεί πριν από την περικοπή των εφάπαξ κατά 22,67% για τον Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, 42,29% για τον Τομέα Πρόνοιας υπαλλήλων ΝΠΔΔ, 36,94% για τον Τομέα Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδας, 52,21% για τον Τομέα Προσωπικού Ταμείου Νομικών και 6,19% για τον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γη της ελιάς: Οι σχέσεις δοκιμάζονται και τα μυστικά αποκαλύπτονται
- Κουτσούμπας σε Μαξίμου: Επιλέγετε για μία ακόμα φορά τον δρόμο της συγκάλυψης για ένα σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή σας
- Παπανικολάου: «Εύχομαι να έχω την ευκαιρία να πάρω το τρόπαιο ακόμα μια φορά»
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές
- Κακλαμάνης: Με αιχμές στον Ανδρουλάκη για τις επιστολικές δεν απαντάει στα κρίσιμα
- Οι τελευταίες οδηγίες για το live των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ
- Κακάο: Οι τιμές καταρρέουν και η πραγματική σοκολάτα… επιστρέφει
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι – Οι παγίδες στο Ε1
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442