H Google Italia φέρεται να απέκρυψε από το ιταλικό δημόσιο έσοδα 240 εκατ. ευρώ
H ιταλική θυγατρική της εταιρείας που σχεδόν μονοπωλεί την αγορά στις λεγόμενες «μηχανές αναζήτησης» του Διαδικτύου, η Google Italia, απέκρυψε από το ιταλικό δημόσιο εισοδήματα ύψους 240 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της οικονομικής αστυνομίας.
H ιταλική θυγατρική της εταιρείας που σχεδόν μονοπωλεί την αγορά στις λεγόμενες «μηχανές αναζήτησης» του Διαδικτύου, η Google Italia, απέκρυψε από το ιταλικό δημόσιο εισοδήματα ύψους 240 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της οικονομικής αστυνομίας.
Η Google Italia την περίοδο 2002- 2006, όπως έδειξε η έρευνα της Γκουάρντια Ντι Φινάντσα, απέκρυψε από το δημόσιο έσοδα 240 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι οφειλές της Google Italia -σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική καταβολή ΦΠΑ- αγγίζουν τα 96 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει επίσης ότι έχει ξεκινήσει νέος φορολογικός έλεγχος σε βάρος της Google Italia για την περίοδο 2007-2011 και ότι οι εκτιμήσεις για τους φόρους που οφείλει η εταιρεία φθάνουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ.
Διεξάγεται έρευνα, προσθέτει η εφημερίδα La Repubblica, για το σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα της τεχνολογίας και ειδικά του Διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, οι οποίες μπορεί να έχουν επωφεληθεί από τυχόν «κενά» της εσωτερικής και διεθνούς νομοθεσίας. Με την υπόθεση ασχολείται η υπηρεσία είσπραξης φόρων Equitalia, αλλά και η προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης.
Η συγκεκριμένη εταιρία έκανε γνωστό ότι «σέβεται τους ιταλικούς νόμους και πρόκειται να συνεχίσει να συνεργάζεται, όπως πάντα, με τις αρχές της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442