Με επιτόκιο 2,5% επιδιώκει η κυπριακή κυβέρνηση να πετύχει δανεισμό από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, όπου άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2013, ο κ. Σαρλή έκανε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του κυπριακού χρέους.

Με επιτόκιο 2,5% επιδιώκει η κυπριακή κυβέρνηση να πετύχει δανεισμό από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, όπου άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2013, ο κ. Σαρλή έκανε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του κυπριακού χρέους.

Είπε ακόμα ότι θα είναι δύσκολη η συζήτηση στο Eurogroup και ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα αποστείλει στη Βουλή το τελικό κείμενο του Μνημονίου.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό, η περίοδος προσαρμογής θα αρχίσει το 2012 μέχρι το 2016 και η προβλεπόμενη διόρθωση θα είναι της τάξης του 7,25% του ΑΕΠ. Το ετήσιο μέγεθος των μέτρων προσαρμογής ως ποσοστό του ΑΕΠ κατανέμεται ως ακολούθως: το 2012 0,25%, το 2013 0,75%, το 2014 1,75%, το 2015 1,5% και το 2016 1%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr