Η νέα πραγματικότητα θα καθιερώσει και μια νέα επιχειρηματική τάξη, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ
Το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι να βρουν οι εταίροι μας με το ΔΝΤ τον τρόπο να κάνουν το χρέος μας βιώσιμο, αλλά να βρούμε εμείς τη δύναμη και τα μέσα να κάνουμε το μέλλον μας βιώσιμο, δήλωσε ο Δ.Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για το «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» που δημιούργησε ο ΣΕΒ. Ο ίδιος επισήμανε ότι η νέα πραγματικότητα θα καθιερώσει μια νέα επιχειρηματική τάξη, καθώς μέσα στην κρίση θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.
Το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι να βρουν οι εταίροι μας με το ΔΝΤ τον τρόπο να κάνουν το χρέος μας βιώσιμο, αλλά να βρούμε εμείς τη δύναμη και τα μέσα να κάνουμε το μέλλον μας βιώσιμο, δήλωσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για το «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» του ΣΕΒ.
Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι η νέα πραγματικότητα θα καθιερώσει μια νέα επιχειρηματική τάξη, καθώς μέσα στην κρίση θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, ενώ επανέλαβε την κριτική για τη διαπλοκή και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτήν.
«Πολλοί από εμας είχαν βολευτεί στις σχέσεις αδιαφάνειας και διαπλοκής που καλλιέργησε το κράτος» είπε.
«Η θαλπωρή της κρατικοδίαιτης οικονομίας είναι αναντικατάστατη για όσους φοβούνται τη διαφάνεια και ισονομία του ανταγωνισμού. Ο εκσυγχρονισμός ξεβολεύει μια ορισμένη επιχειρηματικότητα που είχε μάθει να κάνει τις δουλειές της αλλιώς.»
Ο κ. Δασκαλόπουλος άσκησε κριτική και στην Πολιτεία, λέγοντας ότι πριν από ενάμισι χρόνο, ο ΣΕΒ κατέγραψε περί τα 230 εμπόδια-φραγμούς στην επιχειρηματική δράση και σήμερα, παρά την κρίση και τις ονομαστικές, όπως τις χαρακτήρισε, μεταρρυθμίσεις, η πολιτεία έχει καταφέρει να καταργήσει μόνο το 10% των εμποδίων αυτών.
Το «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» που δημιούργησε ο ΣΕΒ, συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου. Είναι ένας οργανισμός που θα συγκεντρώνει τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις πανελλαδικά, στην καθημερινή λειτουργία τους και στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, θα τα αποτυπώνει και θα προτείνει λύσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442