Οι Βραζιλιάνοι βάφτισαν… Φουλέκο τη μασκότ του Μουντιάλ
Φουλέκο είναι, τελικά, το όνομα του αρμαντίλο, το οποίο ντυμένο με τα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας, θα είναι η μασκότ του Μουντιάλ του 2014. Τα αποκαλυπτήρια είχε κάνει το Σεπτέμβριο σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρονάλντο και την Κυριακή διεξήχθη η ψηφοφορία των φιλάθλων για το όνομα του.
Φουλέκο είναι, τελικά, το όνομα του αρμαντίλο, το οποίο ντυμένο με τα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας, θα είναι η μασκότ του Μουντιάλ του 2014. Τα αποκαλυπτήρια είχε κάνει το Σεπτέμβριο σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρονάλντο και την Κυριακή διεξήχθη η ψηφοφορία των φιλάθλων για το όνομα του.
Περισσότεροι από 1.7 εκατομμύρια φίλαθλοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή διαδικασία και το 48% προτίμησε τ’ όνομα Φουλέκο έναντι των Ζουζέκο (31%) και Αμιζούμπι (21%). Είναι η πρώτη φορά που η FIFA επέλεξε τη μασκότ και την μπάλα της διοργάνωσης με τη βοήθεια των φιλάθλων.
Τα αρμαντίλο, που είναι σύμβολο για την πανίδα της Βραζιλίας, είναι μικρά θηλαστικά, τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της αλόγιστης καταστροφής των δασών.
Είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος, και η ονομασία τους σημαίνει στα ισπανικά «μικρό θωρακισμένο» (little armored one). Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλο, και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους.
Όλα τα είδη αρμαντίλο είναι ιθαγενή στην Αμερική, όπου κατοικούν σε διάφορα είδη περιβάλλοντος και ειδικά στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας. Η επιλογή του αρμαντίλο ως μασκότ προφανώς έχει οικολογικό και περιβαλλοντικό μήνυμα.
Η μασκότ έχει τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, δηλαδή κίτρινο σώμα με πράσινο σορτσάκι και πράσινα μάτια, μπλε κέλυφος στο κεφάλι, ενώ φορά μία άσπρη μπλούζα στην οποία αναγράφεται «Βραζιλία 2014».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442