Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κληρώνει αντιπάλους γα την εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2013

Κληρώνει αντιπάλους γα την εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2013

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, στο σπήλαιο της Ποστόινα στη Σλοβενία, θα διεξαχθεί σήμερα 19:00, η κλήρωση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ 2013 στο οποίο λαμβάνει μέρος και η εθνική μας ομάδα. Οι ελληνική ομάδα έχει τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τη διοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ 2011 Λιθουανία, την «οικοδέσποινα» του τουρνουά του 2013 Σλοβενία, αλλά και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, Μεγάλη Βρετανία.

Σήμερα, Κυριακή οι εκπρόσωποι των χωρών που θα λάβουν μέρος στη Ευρωμπάσκετ 2013, καθώς και διασημότητες της Σλοβενίας θα συγκεντρωθούν σε ένα χαρακτηριστικό αξιοθέατο της χώρας, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση. Πρόκειται για το σπήλαιο της Ποστόινα, το οποίο θα αποτελέσει τον τόπο διεξαγωγής της κλήρωσης του Ευρωμπάσκετ 2013.

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 17ο αιώνα, έχει προσελκύσει περισσότερους από 34 εκατομμύρια επισκέπτες τα τελευταία 200 χρόνια και αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό της χώρας.

Παράλληλα, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απευθείας μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης της FIBA Europe την κλήρωση, η οποία θα αρχίσει στις 19:00 ώρα Έλλάδας.

Η Εθνική Ελλάδας έχει τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τη διοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ 2011 Λιθουανία, την «οικοδέσποινα» του τουρνουά του 2013 Σλοβενία, αλλά και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, Μεγάλη Βρετανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε καταλάβει την 6η θέση στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ η Λιθουανία ήταν 5η.

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας έχουν τοποθετηθεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η «αργυρή» το 2011 Γαλλία, η «χάλκινη» Ρωσία και η 4η στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, ΠΓΔΜ. Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκαν οι ομάδες που ολοκλήρωσαν χωρίς ήττα την παρουσία τους στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, δηλαδή οι Ιταλία, Κροατία, Γερμανία και Μαυροβούνιο.

Οι υπόλοιπες ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2013 μέσω προκριματικών μοιράστηκαν στο 4ο, 5ο και 6ο γκρουπ δυναμικότητας. Συγκεκριμένα, στο 4ο γκρουπ θα είναι οι Φινλανδία, Πολωνία, Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, στο 5ο οι Γεωργία, Βέλγιο, Λετονία και Τουρκία και στο 6ο οι Τσεχία, Σερβία, Ισραήλ και Σουηδία.

Το σύστημα διεξαγωγής

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 24 ομάδες και θα δημιουργηθούν 4 γκρουπ των έξι ομάδων, με τις πρώτες τρεις να προκρίνονται στη δεύτερη φάση, όπου θα σχηματιστούν δύο νέοι όμιλοι των έξι ομάδων. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά, όπου θα διεξαχθούν «νοκ άουτ» χιαστί αγώνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024