Προφυλακιστέος 16χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στα κυκλώματα της Κρήτης
Προφυλακιστέος κρίθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Λασιθίου, 16χρονος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Ο 16χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας, ενώ, ένας 17χρονος, κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου και να συνεχίσει εκεί τα μαθήματα της Γ' Λυκείου.
Προφυλακιστέος κρίθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Λασιθίου, 16χρονος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Ο 16χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας, ενώ, ένας 17χρονος, κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου και να συνεχίσει εκεί τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου.
Οι δύο ανήλικοι, στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία για άμεση συνέργεια στη δράση των εγκληματικών οργανώσεων.
Επικεφαλής των οργανώσεων φέρονται να είναι ο πατέρας του 16χρονου και ο πατέρας του 17χρονου.
Προηγουμένως, είχαν απολογηθεί ο αστυνομικός που συνελήφθη στο Ηράκλειο και κατηγορείται για αγοραπωλησία όπλου και κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών, καθώς και ο συνταξιούχος αδερφός του, για κατοχή φυσιγγίων, η οποία όμως αποδείχθηκε ότι ήταν νόμιμη.
Τα δύο αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρους, λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα των διώξεων.
Οι απολογίες άλλων κατηγορούμενων στην υπόθεση αναμένεται να συνεχισθούν εντός της ημέρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442