
Κανονικά λειτουργούν μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ – Άνοιξε στις 17:00 ο σταθμός στο Σύνταγμα
Κανονικά κινήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ), παρά το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά -πλην αυτών που εργάζονται στην συγκεκριμένη χρονική βάρδια- έλαβαν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ανοιχτός από τις 17:00 και ο σταθμός στο Σύνταγμα που ήταν κλειστός από τις 12:00 το μεσημέρι.
Κανονικά κινήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ), παρά το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά -πλην αυτών που εργάζονται στην συγκεκριμένη χρονική βάρδια- έλαβαν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
- Στις 17:00 το απόγευμα άνοιξε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ο οποίος είχε κλείσει από τις 12:00 το μεσημέρι (για αποβίβαση και μετεπιβίβαση) με εντολή της αστυνομίας.
Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές, που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα της κρίσης και του χρέους, για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες.
Οι εργαζόμενοι στην κίνηση των συγκεκριμένων μέσων τόνισαν ότι θα εργαστούν κανονικά, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θέλουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έδωσαν το δικό τους παρόν στο συλλαλητήριο.
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση επισημαίνει, ότι τα συνδικάτα της Ευρώπης με μια φωνή και έντονη δράση απαιτούν:
- Να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και περικοπών.
- Να προωθηθεί η ανάπτυξη, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή.
- Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών.
Δεν θα αποζημιώσει τους κατόχους καρτών ο ΟΑΣΑ
Στο αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη να δοθούν αποζημιώσεις στους επιβάτες για τις ημέρες απεργίας, ο ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει τη θέση του ως προς τη μη καταβολή αποζημίωσης.
«Ο Ο.Α.Σ.Α. δεν έχει υποχρέωση να αποζημιώνει τους επιβάτες που είναι κάτοχοι εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών και πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διότι πρόκειται για γεγονός για το οποίο δεν υπέχει ευθύνη. Η συγκεκριμένη περίπτωση αδυναμίας παροχής υπηρεσίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού (άρθρο 330 Α.Κ.)» αναφέρει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442