Στους 13 οι νεκροί, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από σεισμό 6,6 βαθμών στη Μιανμάρ
Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί και στους 40 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό 6,6 βαθμών που έπληξε την κεντρική Μιανμάρ. Ο απολογισμός των θυμάτων βασίζεται σε στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά» που διατηρεί γραφεία στην περιοχή. Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε αισθητός και στην Ταϊλάνδη, εντοπίστηκε σε απόσταση 60 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Μανταλάι και το εστιακό βάθος ήταν επιφανειακό, μόλις 10 χλμ από την επιφάνεια. Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί.
Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί και στους 40 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό 6,6 βαθμών που έπληξε την κεντρική Μιανμάρ. Ο απολογισμός των θυμάτων βασίζεται σε στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά» που διατηρεί γραφεία στην περιοχή.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση που πραγματοποίησε η οργάνωση, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέσσερα σημεία γύρω από το επίκεντρο του σεισμού, πλησίον της πόλης Μανταλάι, της δεύτερης μεγαλύτερης στη χώρα.
Η ίδια οργάνωση έκανε λόγο «για κινδύνους από νέες μετασεισμικές δονήσεις».
Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε αισθητός και στην Ταϊλάνδη, εντοπίστηκε σε απόσταση 60 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Μανταλάι και το εστιακό βάθος ήταν επιφανειακό, μόλις 10 χλμ από την επιφάνεια. Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί.
Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Μιανμάρ, μία ημιτελής γέφυρα στον ποταμό Ιριουάντι, μεταξύ των πόλεων Κιάουκ Μιάουνγκ και Σίνγκου, κατέρρευσε και πέντε εργάτες αγνοούνται.
Αστυνομική πηγή ανέφερε πως μία γυναίκα σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν στο Κιάουκ Μιάουνγκ, ενώ άλλες αστυνομικές πηγές στη Σίνγκου δήλωσαν πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από τον σεισμό.
Μολονότι το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε καταστροφές ή θύματα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες για ζημιές σε πολλές περιοχές γύρω από τη Μανταλάι.
Μεταξύ των πόλεων που επλήγησαν είναι και η Αμαραπούρα, δημοφιλής προορισμών των παραθεριστών λόγω των παραδοσιακών μοναστηριών της και της μακρύτερης ξύλινης γέφυρας στον κόσμο. Πολλές παγόδες υπέστησαν ζημιές στην περιοχή, σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Σύγκρουση τζετ σκι με φάλαινα στον Καναδά – Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός [βίντεο]
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 81-87: Στο Final-4 οι Μαδριλένοι και… περιμένουν τον Παναθηναϊκό
- Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 12χρονο μετά το πολύωρο χειρουργείο – Πώς συνέβη το ατύχημα με το πατίνι
- Χανταϊός στην Ελλάδα: Από την επιδημία του 1985 μέχρι σήμερα
- ΠΑΣΟΚ: Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ – Πρόεδρος ο Κόκκιας, αντιπρόεδρος η Ζούπη
- Στον Αστακό το θαλάσσιο drone «φάντασμα» που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Η προέλευση του και η άγνωστη αποστολή του
- Σάκκαρη: ««Θέλω να επιστρέψω ανάμεσα στις καλύτερες, δεν είμαι χαρούμενη εκεί που βρίσκομαι τώρα»
- «Σφίξαμε τον κορσέ της Νικόλ και το πλευρό της έσπασε» – Η backstage ιστορία του Moulin Rouge στα 25 του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)












![Σύγκρουση τζετ σκι με φάλαινα στον Καναδά – Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/chloe-christine-G1JCW7w9T6U-unsplash-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442