Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενιαίος ιστότοπος για τα δικαιώματα των ζευγαριών στην ΕΕ

Ενιαίος ιστότοπος για τα δικαιώματα των ζευγαριών στην ΕΕ

Ποιες είναι οι συνέπειες ενός γάμου στην Ιταλία, ενός διαζυγίου στη Σουηδία ή ενός θανάτου στην Πολωνία; Το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συμβολαιογράφων, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημιούργησε έναν ενιαίο δικτυακό τόπο για τα δικαιώματα των ζευγαριών στις 27 χώρες της ΕΕ. Υπολογίζεται ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν 16 εκατομμύρια ζευγάρια, τα μέλη των οποίων προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

Ποιες είναι οι συνέπειες ενός γάμου στην Ιταλία, ενός διαζυγίου στη Σουηδία ή ενός θανάτου στην Πολωνία; Το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συμβολαιογράφων δημιούργησε έναν ενιαίο δικτυακό τόπο για τα δικαιώματα των ζευγαριών στις 27 χώρες της ΕΕ.

Διαθέσιμος σε 21 γλώσσες, ο ιστότοπος Couples of Europe επιδιώκει «να απαντήσει στην ανάγκη για νομική ασφάλεια των ζευγαριών στην Ευρώπη, οι μορφές των οποίων εξελίσσονται γρήγορα», εξηγεί ο Τίλμαν Γκέτε, πρόεδρος του Συμβουλίου Συμβολαιογράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CNUE).

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποστηρίζει τον ιστότοπο, η ΕΕ αριθμεί 16 εκατομμύρια ζευγάρια τα μέλη των οποίων προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Από τα 2,4 εκατομμύρια νέους γάμους που έγιναν το 2007 στην ΕΕ, το 13% ήταν μεταξύ προσώπων διαφορετικών εθνικοτήτων.

Σημειώνεται ότι από το Μάιο του 2010 λειτουργεί άλλος ένας δικτυακός τόπος, το Successions in Europe, o οποίος αφιερωμένος στο κληρονομικό δίκαιο στις χώρες της ΕΕ και υποστηρίζεται επίσης από τις Βρυξέλλες.

ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024