Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτες νέες γευστικές εμπειρίες Lipton για τον φετινό χειμώνα

Απίστευτες νέες γευστικές εμπειρίες Lipton για τον φετινό χειμώνα

Το Lipton υπόσχεται μοναδικές απολαυστικές εμπειρίες για τον φετινό χειμώνα με δύο νέους σαγηνευτικούς συνδυασμούς: Lipton Αφέψημα Αχλάδι-Καραμέλα και Lipton Μαύρο τσάι Φράουλα-Μέντα, που έρχονται να συμπληρώσουν την απίστευτη ποικιλία γεύσεων Lipton!

Το Lipton υπόσχεται μοναδικές απολαυστικές εμπειρίες για τον φετινό χειμώνα με δύο νέους σαγηνευτικούς συνδυασμούς: Lipton Αφέψημα Αχλάδι-Καραμέλα και Lipton Μαύρο τσάι Φράουλα-Μέντα, που έρχονται να συμπληρώσουν την απίστευτη ποικιλία γεύσεων Lipton!

Η γλυκιά γεύση του αχλαδιού συναντά τη σαγηνευτική καραμέλα σε ένα ρόφημα που θα συνεπάρει όποιον το δοκιμάσει. Το Lipton Αφέψημα Αχλάδι-Καραμέλα δεν περιέχει καθόλου τεΐνη για αυτό είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια, κάθε στιγμή της ημέρας!

Η λαχταριστή φράουλα μπλέκεται αρμονικά με την δροσερή μέντα και δίνουν έναν μαύρο τσάι που φέρνει μια νέα έννοια στο «γλυκό και φρουτώδες». Μια κούπα Lipton Μαύρο τσάι Φράουλα-Μέντα θα σας μαγέψει!

Το τσάι Lipton μας εμπνέει να το απολαμβάνουμε όχι μόνο ως ρόφημα αλλά και ως συστατικό για μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες!

Αξίζει να δοκιμάσετε τις συνταγές και τα tips που ακολουθούν!

Θα εκπλαγείτε από την ευκολία αλλά και από το γευστικό αποτέλεσμα, ενώ θα εντυπωσιάσετε και όσους κεράσετε!

Γενικά Tips:

  • Μπορούμε να καρυκέψουμε σαλάτες με πράσινα φύλλα (σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, κλπ) για να δώσουμε αρώματα και περισσότερες γεύσεις, αδειάζοντας το περιεχόμενο από μια-δυο πυραμίδες Lipton Αφέψημα Αχλάδι – Καραμέλα.
  • Μπορούμε να μαρινάρουμε κρέας ή κοτόπουλο μέσα σε Lipton Μαύρο Τσάι Φράουλας – Μέντα και να τα ψήσουμε στο grill ή να τα σοτάρουμε στο τηγάνι.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε αρωματικά ελαιόλαδα με το Lipton Αφέψημα Αχλάδι – Καραμέλα και με το Lipton Μαύρο Τσάι Φράουλας – Μέντα αρκεί να τα βάλουμε τις πυραμίδες σε χλιαρό ελαιόλαδο, σε μια θερμοκρασία 40o C με 50o C, ή σε μπεν-μαρι και στην συνεχεία να τα αποθηκεύσουμε σε γυάλινα μπουκάλια και να τα εκθέσουμε στον ήλιο αφήνοντάς τα για 10 μέρες.

Αχλάδια ποσέ σε αρωματικό σιρόπι από Lipton Αφέψημα Αχλάδι-Καραμέλα
Υλικά:

  • 8 σφικτά αχλάδια
  • 1 λίτρο νερό
  • 5 πυραμίδες Lipton Αφέψημα Αχλάδι – Καραμέλα
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. γλυκόζη
  • 1 ½ κ.σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις πυραμίδες Lipton Αφέψημα Αχλάδι-Καραμέλα, αφού έχουμε δέσει μαζί τα κορδονάκια τους. Στη συνέχεια στερεώνουμε τις πυραμίδες στα τοιχώματα του σκεύους.
  • Μετά από 8 λεπτά απομακρύνουμε τις πυραμίδες από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού για λίγο ακόμη.
  • Παράλληλα καθαρίζουμε ομοιόμορφα τα αχλάδια από τις φλούδες, και κατόπιν αφαιρούμε από κάτω προς τα πάνω το εσωτερικό μέρος με τους σπόρους και κρατάμε το κοτσάνι τους, ιδανικά με το ειδικό εργαλείο, για να μην διαλυθεί το αχλάδι
  • Τοποθετούμε τα καθαρισμένα αχλάδια μέσα στο σιρόπι που βράζει και τα αφήνουμε να ποσαριστούν για 30-35’ σε μέτρια προς δυνατή
  • Όταν περάσει ο χρόνος του βρασίματος των αχλαδιών και διαπιστώσουμε πως είναι μαλακά τότε τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού έως ότου δέσει. Τότε ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα αχλάδια.
  • Τα αχλάδια ποσέ ταιριάζουν υπέροχα με παγωτό βανίλια. Μια άλλη υπέροχη πρόταση είναι η κρέμα παραδοσιακών τυριών.

Κρέμα Ελληνικών παραδοσιακών τυριών
Υλικά:

  • 100 γρ. μανούρι τριμμένο
  • 50 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 100 γρ. μαλακιά μυζήθρα
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 ½ κ. σ. κοφτές ζάχαρη άχνη
  • 5 ζελατίνες ζαχαροπλαστικής (μουλιασμένες μέσα σε κρύο νερό)

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη αχνή και θερμαίνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες χωρίς το νερό τους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βγάζουμε την κρέμα των Ελληνικών τυριών από το σκεύος τους και την ρίχνουμε σε μικρά μπολ σερβιρίσματος. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν.

Δροσερή Σαλάτα με αρωματικά βοτανοτύρια και Vinaigrette από Lipton Μαύρο Τσάι Φράουλα-Μέντα
Υλικά για τη Vinaigrette:

  • 4-5 πυραμίδες Lipton Μαύρο Τσάι Φράουλα-Μέντα
  • 200-250 ml ξύδι μπαλσάμικο Αλτις
  • 100-150 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • Προαιρετικά 1 κ. σ. Μέλι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το ξύδι Μπαλσάμικο και το βάζουμε στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις πυραμίδες από το Lipton Μαύρο Τσάι Φράουλα-Μέντα, αφού έχουμε δέσει τα κορδονάκια μεταξύ τους 3-5 λεπτά. Στην συνέχεια τα ακουμπάμε στο εξωτερικό μέρος τους σκεύους μας.
  • Αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Αφήνουμε τις πυραμίδες μέσα να δώσουν τα αρώματα τους για άλλα 3-5 λεπτά.
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας όσο μπορούμε τις πυραμίδες για να βγάλουν ακόμα περισσότερα αρώματα.
  • Αφήνουμε το αρωματικό ξύδι μπαλσάμικο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το ρίχνουμε στο μπλέντερ μας μαζί με το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι
  • Χτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ομοιογενοποιηθεί και δέσει η vinaigrette μας. Πρέπει να γίνει σχεδόν σαν κρέμα. Σε αυτό το στάδιο εάν θέλουμε προσθέτουμε το μέλι για περισσότερο δέσιμο και κρεμώδη υφή.

Υλικά για τα αρωματικά βοτανοτύρια:

  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί καλαθάκι Λήμνου χονδροτριμμένο στον τρίφτη
  • 4 πυραμίδες Lipton Αφέψημα Αχλάδι – Καραμέλα
  • Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο τυρί και το ανακατεύουμε με το περιεχόμενο των πυραμίδων του τσαγιού, που έχουμε ανοίξει με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Φτιάχνουμε βόλους από βοτανοτύρια περίπου 20 γραμμάρια ο κάθε ένας. Εάν θέλουμε μπορούμε να διπλασιάσουμε την ποσότητα των υλικών και να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα από βοτανοτύριων και να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο, όπου θα έχουμε αναμείξει ηλιέλαιο Sol και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Αλτις, για να μην μας στερεοποιηθεί λόγω της ψύξης.

Υλικά για την σαλάτα:

  • 300 γρ φύλλα από σπανάκι baby
  • 6-8 φράουλες φρέσκιες κομμένες στην μέση
  • 5-6 βόλους από βοτανοτύρια κατσικίσιου τυριού
  • 80-100 ml αρωματική Vinaigrette από Lipton Μαύρο Τσάι Φράουλα-Μέντα

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη
  • Προσθέτουμε τις φράουλες, την αρωματική Vinaigrette και ανακατεύομαι όλα τα υλικά ελαφρά
  • Τοποθετούμε την σαλάτα μας σε πιατέλα και βάζουμε περιμετρικά τα βοτανοτύρια και σερβίρουμε.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024