Το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με επιστολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, η οποία απεστάλη στην Επιτροπή της Βουλής, αρμόδιας για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής για το πόθεν έσχες, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, δόθηκε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο αναδρομικό έλεγχο.

Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας 20 ημέρων, όπως ο νόμος ορίζει.

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε στη δημοσιότητα τη δήλωση που είχε κάνει στις 27/10 όταν και δημοσεύτηκε για πρώτη φορά το όνομα της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ:

«Η αναφορά ονόματος που συμπίπτει με το όνομα της συζύγου μου στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε σε χθεσινό περιοδικό, είναι παντελώς ανακριβής. Η σύζυγος μου και εγώ δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό. Ούτε είχαμε τοποθετήσει ποτέ χρήματά μας στη συγκεκριμένη Τράπεζα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ