Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθερότητα και ενότητα στο Λίβανο ζητεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρ.Ολάντ

Σταθερότητα και ενότητα στο Λίβανο ζητεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρ.Ολάντ

Τη στήριξη της Γαλλίας στη σταθερότητα και την ενότητα στο Λίβανο, εξέφρασε το Σάββατο ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψής του στη Βηρυτό, στον απόηχο της πρόσφατης δολοφονίας του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Γουισάμ αλ Χασάν.

Τη στήριξη της Γαλλίας στη σταθερότητα και την ενότητα στο Λίβανο, εξέφρασε το Σάββατο, στη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψής του στη Βηρυτό, ο Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο της πρόσφατης δολοφονίας του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Γουισάμ αλ Χασάν.

«Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει με όλη της τη δύναμη όποιον επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει το Λίβανο προκειμένου να εγγυηθεί την ανεξαρτησία του, την ασφάλεια και την ενότητά του», δήλωσε ο κ. Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Μισέλ Σουλεϊμάν.

«Ήρθα σε μια κρίσιμη στιγμή μετά τη δολοφονία ενός υπέροχου ανθρώπου, του Γουισάμ αλ Χασάν, και θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μας», πρόσθεσε.

Η συμμετοχή της Γαλλίας στην Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο (UNIFIL) και η στρατιωτική στήριξή της προς τη χώρα είναι μέρος της προσπάθειάς της για ενίσχυση της σταθερότητας στο έδαφός της, είπε ο Γάλλος ηγέτης.

Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη προστασίας του Λιβάνου και αποφυγής εξάπλωσης της 20μηνης σύγκρουσης στη γειτονική Συρία. «Εν μέσω της ιδιάζουσας κατάστασης στη Συρία, προσφέρουμε κάθε εγγύηση για σταθερότητα και ενότητα», σημείωσε.

Ο αλ Χασάν σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό, στις 19 Οκτωβρίου, την οποία η αντιπολίτευση του Λιβάνου αποδίδει στη Συρία. Στη συνέχεια, ξέσπασαν στο Λίβανο φονικές συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης.

«Ζητάμε απ’ όλους να ξεπεράσουν αυτό το συμβάν και να συνεργαστούν μέσα από το διάλογο για την αποφυγή κρίσεων στο μέλλον», είπε από την πλευρά του ο Λιβανέζος πρόεδρος.

«Επιβεβαίωσα στον πρόεδρο Ολάντ τη διάθεσή μας να αποστασιοποιηθούμε από τον αρνητικό αντίκτυπο από τη Συρία, επισημαίνοντας ότι οι Σύροι θα πρέπει να μπορέσουν να επιτύχουν μεταρρυθμίσεις και δημοκρατία μακριά από τη βία που έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα και χωρίς τη στρατιωτική επέμβαση», συμπλήρωσε.

Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στο Λίβανο είναι η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου από τότε που ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί, επισκέφθηκε τη Βηρυτό τον Ιούνιο του 2008.

Ο κ. Ολάντ αναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία, όπου θα έχει συνομιλίες που αναμένεται να επικεντρωθούν στη Συρία, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την αραβο-ισραηλινή διένεξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024