Συριακά άρματα «μπήκαν στην περιοχή του Γκολάν», σύμφωνα με το Ισραήλ
Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι τρια συριακά άρματα μπήκαν στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν. Η είσοδος έγινε σε περιοχή των Υψιπέδων που θεωρείται αποστρατικοποιημένη ζώνη και σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ εμπλέκονταν τανκς που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις κατά των Σύρων αντικαθεστωτικών.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τρια συριακά άρματα μπήκαν στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν.
Η είσοδος έγινε το Σάββατο σε περιοχή των Υψιπέδων που θεωρείται αποστρατικοποιημένη ζώνη. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, εμπλέκονταν τεθωρακισμένα που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις κατά των Σύρων αντικαθεστωτικών.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Reuters, το Ισραήλ υπέβαλε διαμαρτυρία στη δύναμη του ΟΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή.
Το είδος της αντίδρασης του Ισραήλ, όπως σημειώνει το Reuters, δείχνει πως δεν το περιστατικό δεν αξιολογείται ως σοβαρή απειλή.
Η αποστρατικοποιημένη ζώνη στα Υψίπεδα, με πλάτος που κυμαίνεται από 7 χλμ. μέχρι και μόλις 200 μέτρα, δημιουργήθηκε στο 1973.
Εκπρόσωπος της δύναμης του ΟΗΕ ανέφερε το Σάββατο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αναφορά για παραβίασή της, η οποία όμως αν ισχύει θα είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό από τη συμφωνία του του 1974.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Θρήνος στις κηδείες των μαθητριών που σκοτώθηκαν στο σχολείο θηλέων
- Μέση Ανατολή: Σχέδια fuel pass αν αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων
- Γυαλιά, καρφίτσες, μενταγιόν: Η ΑΙ φέρνει κύμα νέων gadget
- Η Φλαμένγκο νίκησε με 8-0 και απέλυσε τον Φιλίπε Λουίς
- Μέση Ανατολή: Τι λένε τα κόμματα για τις εξελίξεις
- Ασύρματο εμφύτευμα στον αμφιβληστροειδή προσέφερε όραση σε τυφλά άτομα
