Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το όραμά τους για την επόμενη τετραετία ξεδιπλώνουν στο CNN Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Το όραμά τους για την επόμενη τετραετία ξεδιπλώνουν στο CNN Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Σε κείμενά τους στο CNN, οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία την Τρίτη, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ξεδιπλώνουν το όραμά τους για την επόμενη τετραετία. Και οι δύο απλώνουν χείρα συμφιλίωσης στους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων και υπόσχονται ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα εργαστούν μαζί για να επιτευχθούν οι στόχοι. Οι δύο υποψήφιοι ανταλλάσσουν πυρά και αναφέρονται στα σχέδιά τους για την επόμενη τετραετία.

Σε κείμενά τους στο CNN, οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία την Τρίτη, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ξεδιπλώνουν το όραμά τους για την επόμενη τετραετία.

Και οι δύο απλώνουν χείρα συμφιλίωσης στους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων και υπόσχονται ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα εργαστούν μαζί για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Οι δύο υποψήφιοι ανταλλάσσουν πυρά και αναφέρονται στα σχέδιά τους για την επόμενη τετραετία.

«Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε»

Στο κείμενό του, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρεται στην πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο και ασκεί κριτική στον αντίπαλό του.

Ξεκινά το κείμενό του αναφερόμενος στον κυκλώνα Σάντι. «Όταν έρχονται τα δύσκολα, η Αμερική λειτουργεί καλύτερα. Δεν υπάρχουν Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι σε μία καταιγίδα. Μόνο Αμερικανοί πολίτες. Έτσι ξεπερνάμε τις δυσκολίες: μαζί» αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, είχαμε εμπλακεί σε δύο πολέμους και στη χειρότερη οικονομική κρίση από την Ύφεση του 1929. Μαζί παλέψαμε για να βρούμε τον δρόμο μας. Ο πόλεμος στο Ιράκ τελείωσε, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός και οι ήρωές μας επιστρέφουν σπίτι. Οι επιχειρήσεις μας δημιούργησαν περισσότερες από πέντε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία δυόμισι χρόνια» γράφει ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος και στη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί που θα θέλαμε. Αλλά έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο» αναφέρει, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του προς τη μεσαία τάξη.

«Ο δρόμος που μας προτείνει ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ είναι αυτός που δοκιμάσαμε για οκτώ χρόνια μετά τη θητεία του προέδρου Κλίντον -μια φιλοσοφία που ορίζει ότι αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή μπορούν να παίζουν με διαφορετικούς κανόνες από τους υπόλοιπους» προσθέτει.

«Τις τελευταίες εβδομάδες της εκστρατείας του, ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ έχει αρχίσει να αποκαλεί τον εαυτό του πράκτορα της αλλαγής. Και θα το παραδεχθώ: το να προσφέρεις φοροαπαλλαγές 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στους πλούσιους, 2 τρισεκατομμύρια στον στρατό -χρήματα που δεν ζήτησε- και μεγαλύτερη ισχύ στις μεγάλες τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι πραγματικά αλλαγή. Αλλά δεν είναι η αλλαγή που θέλουμε» τονίζει.

Στο κείμενό του ο Μπαράκ Ομπάμα επισημαίνει ότι θέλει να ενισχύσει την εκπαίδευση, ένα φορολογικό σύστημα που θα ενισχύει τις επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και όχι στο εξωτερικό, καθώς και την καθαρή μορφή ενέργειας.

«Αλλαγή είναι μια Αμερική που γυρίζει σελίδα σε μια δεκαετία πολέμου για να κάνει δουλειά στο εσωτερικό» αναφέρει, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσει η Ουάσινγκτον τα χρήματα που εξοικονόμησε από το τέλος των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν για την ανοικοδόμηση των ΗΠΑ.

Τονίζει ότι θα επιβάλλει στους πλούσιους τη φορολογία που ίσχυε επί προεδρίας Κλίντον και θα μειώσει τις δαπάνες.

«Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε» αναφέρει. «Να προσφέρουμε παιδεία στα παιδιά μας, να εκπαιδεύσουμε τους εργάτες, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, νέα ενέργεια και νέες ευκαιρίες: να εξασφαλίσουμε ότι όποιος και να είσαι, από όπου και αν προέρχεσαι ή ανεξάρτητα από το πώς ξεκίνησες, αυτή είναι η χώρα που μπορεί κανείς να τα καταφέρει εάν προσπαθήσει» συμπληρώνει, λέγοντας ότι για αυτούς τους λόγους ζητά την ψήφο των Αμερικανών την Τρίτη.

«Τα προβλήματα δεν είναι μεγαλύτερα από εμάς»

«Η Αμερική είναι χώρα των ευκαιριών» αναφέρει ο Ρόμνεϊ. «Αλλά, τώρα τελευταία, για πολλούς Αμερικανούς η ευκαιρία δεν ήρθε να τους χτυπήσει την πόρτα. Έχουμε εμπλακεί σε μια οικονομική επιβράδυνση που έχει αφήσει χωρίς δουλειά εκατομμύρια συμπολίτες μας».

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αναφέρει ότι μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο, Πολ Ράιαν, έχει στοιχειοθετήσει ένα πρόγραμμα πέντε σημείων που θα δημιουργήσουν 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε τέσσερα χρόνια.

  • Παραγωγή περισσότερης ενέργειας. Ο Μιτ Ρόμνεϊ τονίζει ότι θα σταματήσει τον «πόλεμο του προέδρου Ομπάμα» στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Μέχρι το 2020 δηλώνει ότι θα έχει κάνει την Βόρειο Αμερική οικονομικά ανεξάρτητη.
  • Επανεκπαίδευση του εργατικού δυναμικού για τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος και εξασφάλιση ότι κάθε παιδί θα λάβει ποιοτική εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το που ζει. Η κεντρική κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει τις 50 Πολιτείες και τον ιδιωτικό τομέα για να αναπτύξουν αποτελεσματικά προγράμματα για εκπαίδευση και εργασία.
  • Ενίσχυση του εμπορίου, της αμερικανικής γεωργίας και των υπηρεσιών. «Θα φέρουμε προ των ευθυνών του κάθε έθνος που δεν παίζει με τους κανόνες» αναφέρει ο Ρόμνεϊ.
  • Ο Μιτ Ρόμνεϊ τονίζει ότι θα αποκατασταθεί η δημοσιονομική λογική στην Ουάσινγκτον με τη μείωση των δαπανών. Ο Ρόμνεϊ υπόσχεται έναν «εξισορροπημένο προϋπολογισμό με την εξάλειψη των προγραμμάτων που δεν χρειάζονται, με την ανάληψη προγραμμάτων σε επίπεδο Πολιτειών και με τη μείωση της γραφειοκρατίας.
  • Στήριξη των μικροεπιχειρήσεων, μέσω της αλλαγής της φορολογίας και την αλλαγή των κανονισμών που «δημιουργούν ασφυξία στην οικονομική ανάπτυξη».

Και ο Μιτ Ρόμνεϊ τονίζει ότι θα εργαστεί για να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων. «Οι διαφωνίες πρέπει να σταματήσουν. Θα σταματήσουν. Θα απλώσω το χέρι για να λύσω τα προβλήματα στην Αμερική».

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων επικρίνει τον Ομπάμα για τις περικοπές δαπανών στο στρατό, λέγοντας ότι αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη θέση των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Τονίζει ότι θα σταματήσει τις περικοπές αυτές. «Από τους στρατιώτες μας δεν θα λείψουν ποτέ τα εργαλεία που απαιτούνται για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να επιστρέψουν ασφαλείς σπίτι» αναφέρει, τονίζοντας ότι θα εξασφαλίσει ότι ο αμερικανικός στρατός θα είναι τόσο δυνατός, ώστε κανείς «αντίπαλος να μην τολμήσει να μας προκαλέσει».

«Τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσουμε δεν είναι μεγαλύτερα από εμάς τους ίδιους. Μπορούμε να τα νικήσουμε. Προσφέρω πραγματική αλλαγή και πραγματική επιλογή» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024