Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή παρουσιάζεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Στη Βουλή παρουσιάζεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Από ακρόαση θα περάσει το απόγευμα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ενημερώσει για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της περιόδου 2012-2016. Ο πρόεδρος Τ.Αθανασόπουλος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος, ενώ τοποθέτηση αναμένεται και από τον υπουργό Οικονομικών. Το τετραετές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2016 συγκαταλέγονται και 40 νέα ακίνητα-«φιλέτα», μεταξύ των οποίων και το Τατόι.

Από ακρόαση θα περάσει σήμερα το απόγευμα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ενημερώσει για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της περιόδου 2012-2016.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ενώ τοποθέτηση αναμένεται και από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

Το τετραετές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2016 συγκαταλέγονται και 40 νέα ακίνητα-«φιλέτα», μεταξύ των οποίων και το Τατόι.

Στους διαγωνισμούς που ήδη τρέχουν πρόκειται να προστεθούν η προκήρυξη για την Εγνατία Οδό (Δεκέμβριος του 2012), ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) καθώς παραχωρούνται στο Ταμείο τα δικαιώματα ψήφου του Δημοσίου προκειμένου να πωληθεί.

Επιταχύνονται επίσης οι διαδικασίες πώλησης για ΛΑΡΚΟ, περιφερειακά αεροδρόμια και ΕΛΤΑ, που προστίθενται στη λίστα με τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του 2013.

Ταυτόχρονα επισπεύδεται η προκήρυξη διαγωνισμών για τα 10 περιφερειακά λιμάνια (Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας).

Παράλληλα, όπως περιγράφεται και στο νέο Μνημόνιο, θα προωθηθεί η διαδικασία πώλησης τμήματος από τις ψηφιακές συχνότητες, πάντα μέσω του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024