Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BirdLife Europe:Να επενδύσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στη βιοποικιλότητα

BirdLife Europe:Να επενδύσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στη βιοποικιλότητα

Την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας  με παράλληλη μείωση περιβαλλοντικά επιζήμιων επιδοτήσεων σε τομείς όπως η Αλιεία, Γεωργία, Μεταφορές και Ενέργεια αναδεικνύει συνολική αξιολόγηση της BirdLife Europe «Στο δρόμο προς την Ανάκαμψη;» σχετικά με την πρόοδο της Ε.Ε. ως προς τη Στρατηγική της για τη Βιοποικιλότητα.

Την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας με παράλληλη μείωση περιβαλλοντικά επιζήμιων επιδοτήσεων σε τομείς όπως η Αλιεία, Γεωργία, Μεταφορές και Ενέργεια αναδεικνύει συνολική αξιολόγηση της BirdLife Europe «Στοδρόμο προς την Ανάκαμψη;» σχετικά με την πρόοδο της Ε.Ε. ως προς τη Στρατηγική της για τη Βιοποικιλότητα.

«Τα κράτη της Ε.Ε.» τονίζει ο συντονιστής του Τομέα Πολιτικής Περιβάλλοντος της BirdLife Europe Αrriel Brunner «πρέπει να ξεκινήσουν να επενδύουν στο περιβάλλον άμεσα, και να σταματήσουν να δίνουν σημασία στους παρεμβατικούς λομπίστες ορισμένων συμφερόντων. Ειδάλλως η Ε.Ε. θα αποτύχει στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα μόλις δύο χρόνια μετά την υιοθέτηση των στόχων για το 2020!»

Αν και η Ε.Ε. έχει καταστρώσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την επαναφορά της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση των οικοσυστημάτων, που αποτυπώθηκε σε μια σειρά μέτρων , εντούτοις λίγα έχουν γίνει πράξη, όπως σημειώνει η BirdLife Europe. Στόχος τη οργάνωσης είναι στις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση του κοινοτικού προϋπολογισμού ( 2014-2020) να υπάρξουν επενδύσεις στη βιοποικιλότητα, καθώς και μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

«Από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε σημειώνεται «η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση στο συνολικό ποσό των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων (3,4 δις ευρώ), που έχουν δοθεί. Παρόλα αυτά η χρήση των κονδυλίων δεν έχει φέρει σημαντικά μακροχρόνια αποτελέσματα για το φυσικό πλούτο της Ελλάδας, παρότι η χώρα μας είναι από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα χώρα στην Ε.Ε. Η έκθεση αποδίδει την αποτυχία αυτή στο γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν για πανάκριβα έργα υποδομών, καταστροφικών για το φυσικό περιβάλλον, όπως η Εγνατία Οδός και η σχεδιαζόμενη εκτροπή του ποταμού Αχελώου.»

Η BirdLife Europe είναι ομοσπονδία 45 εθνικών περιβαλλοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την προστασία των πουλιών.

Η περίληψη της έκθεσης

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024