Κινητοποιήσεις στους δήμους ενάντια στη διαχείριση απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ
Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οργανώνουν κινητοποιήσεις για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οργανώνουν κινητοποιήσεις για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Την Τρίτη, τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στο νομό Ηλείας, ενώ την Πέμπτη οργανώνεται σύσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία. Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να απέχουν το Σαββατοκύριακο από την αποκομιδή σκουπιδιών.
Στόχος των συνεχών συνδιασκέψεων είναι από την ερχομένη εβδομάδα να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με καταλήψεις δημαρχείων, ΧΥΤΑ και αμαξοστασίων, απεργιακός σχεδιασμός που έχει αποφασισθεί εδώ και ένα μήνα από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59