Βουτιά 5,5% στο Χρηματιστήριο με μαζικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 830 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις κυρίως σε τραπεζικές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης.
Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών, εν μέσω ανησυχιών για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.
Στις 15:55 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 5,60% στις 825,58 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 81,5 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε σε ποσοστό 7,59% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 7,06%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 14,11%
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, κέρδη σημείωναν 16 μετοχές, απώλειες 112, ενώ 24 ήταν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος επίσης.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,59%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,97% και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,70%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,74% και στην Ιταλία 1,58%.
Πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στις ασιατικές αγορές, αμετάβλητος έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442