Νυχτερινές περιπολίες κατοίκων του Ζευγολατιού για την προστασία της περιουσίας τους
Τη δική τους απάντηση στην αύξηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Κορινθία αποφάσισαν να δώσουν κάτοικοι του Ζευγολατιού, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε νυχτερινές περιπολίες για την προστασία των περιουσιών τους. Οι περιπολίες θα γίνονται από τις 11:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί με στόχο την περιφρούρηση και φύλαξη του Ζευγολατιού.
Νυχτερινές περιπολίες για την προστασία των περιουσιών τους οργανώνουν κάτοικοι του Ζευγολατιού, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην αύξηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Κορινθία.
Συγκεκριμένα, ο δήμος Βέλου – Βόχας, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «Κοινωνία» αποφάσισε να αναπτύξει υπό την αιγίδα της εθελοντικής ομάδας του δήμου Βέλου-Βόχας «Αρωγή», περιπολίες από τις 11.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί, για την περιφρούρηση και φύλαξη του Ζευγολατιού, όσον αφορά σπίτια και καταστήματα του χωριού.
Σε ανακοίνωση, μάλιστα, του δήμου, «καλούνται οι κάτοικοι του Ζευγολατιού να προσέλθουν στο ΚΕΠ Ζευγολατιού και να συνεισφέρει ο καθένας εθελοντικά με όποιο ποσό επιθυμεί κάθε μήνα, προκειμένου να ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή για ένα ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον».
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια διαφορετική μορφή ευφυΐας, η οποία δεν αποτυπώνεται εύκολα σε τεστ και μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική για τη δημιουργικότητα
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.