Στη Βουλή καταθέτει την Τετάρτη για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ». Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στην Επιτροπή έχουν ήδη καταθέσει οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι παρέδωσε ένα τμήμα της λίστας στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρη και εξ ολοκλήρου στα χέρια του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Διώτη
Στην Επιτροπή έχουν ήδη καταθέσει οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος, στην πεντάωρη ακρόασή του, επέμεινε ότι δεν γνώριζε, μέχρι που τον ενημέρωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, για το περιεχόμενο του αρχείου, αλλά και το ότι δεν ήξερε ότι δεν υπήρχε αντίγραφο.
«Δεν μου ανέφερε κανείς για τη λίστα Λαγκάρντ. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι το ΣΔΟΕ δεν είχε το υλικό. Ευτυχώς που το είχα. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το υλικό τού δόθηκε ατύπως, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό μετά από τόσο χρονικό διάστημα η λίστα να έχει υποστεί αλλοιώσεις, δεδομένου ότι οι ενδιαφερόμενοι βρήκαν χρόνο να οργανωθούν.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων