Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Mε «αποφασιστικά μέτρα» για την επιβολή της τάξης προειδοποιεί ο στρατός του Λιβάνου

Mε «αποφασιστικά μέτρα» για την επιβολή της τάξης προειδοποιεί ο στρατός του Λιβάνου

Το κλίμα στο Λίβανο παραμένει επικίνδυνα τεταμένο μετά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν την κηδεία του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας: Τη Δεύτερα, πέντε άτομα τραυματίστηκαν από σφαίρες στο νότιο τμήμα της Βηρυτού μετά από μία νύχτα εντάσεων. Τα περιστατικά συνέβησαν σε σουντική περιοχή της νότιας Βηρυτού που «συνορεύει» με σιιτικό προάστιο, με τον στρατό να έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους γύρω από το σημείο. Παρέμβαση και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι θα ληφθούν «αποφασιστικά μέτρα» για την επιβολή της τάξης στις συνοικίες της Βηρυτού.

Το κλίμα στο Λίβανο παραμένει επικίνδυνα τεταμένο μετά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν την κηδεία του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας: Τη Δεύτερα, πέντε άτομα τραυματίστηκαν από σφαίρες στο νότιο τμήμα της Βηρυτού μετά από μία νύχτα εντάσεων.

Τα περιστατικά συνέβησαν σε σουντική περιοχή της νότιας Βηρυτού που «συνορεύει» με σιιτικό προάστιο, με τον στρατό να έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους γύρω από το σημείο.

Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές, οι πέντε τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς στο Ταρίκ αλ Τζαντίντα.

Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής είχαν αναφέρει ισχυρή ανταλλαγή πυρών στην περιοχή μεταξύ ομάδων που έφεραν πυροβόλα όπλα.

Οι συγκρούσεις έρχονται να δυναμιτίσουν την πολιτική κρίση στο Λίβανο. Ο πόλεμος στη γειτονική Συρία έχει αναζωπυρώσει το τελευταίο διάστημα τις εντάσεις στο Λίβανο, όπου οι σχέσεις μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων ουδέποτε εξομαλύνθηκαν πλήρως μετά τον εμφύλιο της περιόδου 1975-1990.

Παρέμβαση και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι θα ληφθούν «αποφασιστικά μέτρα» για την επιβολή της τάξης στις συνοικίες της Βηρυτού.

Το αιματοκύλισμα της Παρασκευής, που παρέσυρε στο θάνατο οκτώ άτομα περιλαμβανομένου του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, ήταν η χειρότερη βομβιστική επίθεση που «ζει» ο Λίβανος την τελευταία τετραετία, και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν την Κυριακή στη Βηρυτό δείχνουν να επιβεβαιώνουν τους φόβους για διάχυση του συριακού εμφυλίου στο έδαφος του Λιβάνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024