Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους βουλευτές η απομάκρυνση Σταυρογιάννη από την ΚΟ της ΝΔ
Σαφές μήνυμα, εν όψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, ότι δεν θα δεχθεί διαφοροποιήσεις έστειλε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, απομακρύνοντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη. «Είναι προφανές ότι δεν βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα, γι' αυτό και είχαμε αυτήν την εξέλιξη» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ «λάθος» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του βουλευτή ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Σαφές μήνυμα,εν όψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, ότι δεν θα δεχθεί διαφοροποιήσεις έστειλε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, απομακρύνοντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη.
«Είναι προφανές ότι δεν βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα, γι’ αυτό και είχαμε αυτήν την εξέλιξη» σχολίασε σε δηλώσεις του στον Antenna ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ σημειώνοντας:
«Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει όμως ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να πάρουμε τη δόση και η συντριπτική πλειοψηφία καταλαβαίνει ότι είναι αναγκαίο για τη διάσωση της χώρας».
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι «ήταν λάθος» η συνέντευξη του κ. Σταυρογιάννη στη Real News, η οποία οδήγησε στην απομάκρυνσή του.
«Πρώτα να δούμε τα μέτρα και να μην σχολιάζουμε επί σεναρίων. Οι Έλληνες βουλευτές είναι πατριώτες» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης στο Mega.
Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο οποίος είχε βρεθεί εκτός ΝΔ επειδή καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, αλλά επέστρεψε, υποστήριξε ότι θα αποφασίσει για τη στάση που κρατήσει στην επικείμενη ψηφοφορία αφού αξιολογήσει τα μέτρα συνολικά και όχι αποσπασματικά.
«Πρέπει να δούμε εάν προσδιορίζονται και τα επόμενα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Βλάχος.
Ο κ. Σταυρογιάννης τέθηκε εκτός της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας δηλώσεών του στην Real News.
«Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας» υποστήριξε.
Με εντολή του Αντ.Σαμαρά ο βουλευτής παραπέμφθηκε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων