Σε δίκη παραπέμπεται πρώην Γερμανός στρατιώτης για την σφαγή της Κεφαλονιάς
Η στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης παρέπεμψε σε δίκη τον 89χρονο Γερμανό πρώην στρατιώτη, Άλφρεντ Στορκ, για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών που έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, πριν 69 χρόνια. Το πρώην μέλος των ορεινών δυνάμεων (των «Κυνηγών του βουνού») του γερμανικού στρατού πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.
Η στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης παρέπεμψε σε δίκη τον 89χρονο Γερμανό πρώην στρατιώτη, Άλφρεντ Στορκ, για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών που έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, πριν 69 χρόνια.
Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην Ρώμη, χωρίς την παρουσία, όπως φαίνεται πολύ πιθανό, του κατηγορούμενου.
Το πρώην μέλος των ορεινών δυνάμεων (των «Κυνηγών του βουνού») του γερμανικού στρατού -αναφέρει ο Ιταλικός τύπος- πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.
Ο Στόρκ, κατά την διάρκεια κατάθεσής του σε γερμανικό δικαστήριο στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλονιά, εξετέλεσε μέρος των Ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.
Οι Γερμανοί δικαστές, όμως, δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη, διότι θεώρησαν ότι για το τραγικό αυτό ιστορικό συμβάν έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.
Τώρα, η εισαγγελία της Ρώμης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ την κατηγορία της «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ’ εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».
Σε παλαιότερη δήλωσή του, στην Γερμανία, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «μετά την καταγγελία της συμμαχίας με την Γερμανία, οι Ιταλοί θεωρούνταν εχθροί. Κατά συνέπεια, οι εκτελέσεις ήταν αναπόφευκτες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442