Νέο σενάριο για φορολογικό συντελεστή 28% στους επαγγελματίες
Σενάριο για επιβολή ενιαίου φόρου 28% σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις βρίσκεται στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εναλλακτική, μετά την αρχική πρόταση για συντελεστή 35%, την οποία διαδέχθηκε νέα πρόταση για καθιέρωση μίνι κλίμακας φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών με συντελεστές από 20% έως και 35%.
Σενάριο για επιβολή ενιαίου φόρου 28% σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις βρίσκεται στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εναλλακτική, μετά την αρχική πρόταση για συντελεστή 35%, την οποία διαδέχθηκε νέα πρόταση για καθιέρωση μίνι κλίμακας φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών με συντελεστές από 20% έως και 35%.
Και στην τελευταία πρόταση πάντως το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών καταργείται, ενώ όσον αφορά τις επιχειρήσεις η βασική διαφορά αφορά την ενιαία φορολογική αντιμετώπιση του συνόλου διανεμόμενων και μη διανεμόμενων κερδών με συντελεστή 28%.
Ακόμη, στα πλαίσια του νέου φορολογικού προβλέπεται η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, εκτός αυτών που αφορούν δαπάνες για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, η μείωση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου για τους αναπήρους κατά 50% και η πλήρης κατάργησή του για τις οικογένειες με παιδιά.
Στο ίδιο πλαίσιο θα καταργηθεί και η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου στη Βουλή, οπότε εντός των επόμενων εβδομάδων πρέπει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442